Klaus Iohannis: Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu / Este nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, și acum există acest guvern

Klaus Iohannis: Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu / Este nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, și acum există acest guvern
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat după depunerea jurământului de către membrii guvernului Ciucă la Palatul Cotroceni, că celelalte crize nu s-au încheiat și din această cauză este nevoie de un guvern care se bucură de o majoritate solidă în Parlament:

„Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize, nu și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat, criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme. Bugetul pentru acest an trebuie rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp.

Pentru toate acestea este nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în parlament, și acume  există acest guvern”.

Iohannis a precizat că noul Guvern va avea parte și de oportunități:

PNRR se cere implementat, sunt foarte mulți bani aici care trebuie investiți în beneficiul românilor. Toată lumea așteaptă măsuri pentru a garanta o creștere economică, pentru a crește salariile, pensiile. Toată lumea se așteaptă la investiții pentru autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele. Și pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunități, este nevoie de un guvern puternic care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum avem acest Guvern. Nu a fost simplu ca într-o coaliție să vină artide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii și mai mari, și mai mici pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi.

Așteptările sunt mari. Românii așteaptă să rezolvați problemele pe care le-ați enunțat în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize, oamenii vor să vadă fapte, rezultate. Vă invit să le livrați”.