Ludovic Orban: Ce mi s-a părut ciudat e că președintele Klaus Iohannis a avut un comportament total în pandemie în 2021 față de 2020, când a anunțat restricții și în campanie electorală (VIDEO)

Ludovic Orban: Ce mi s-a părut ciudat e că președintele Klaus Iohannis a avut un comportament total în pandemie în 2021 față de 2020, când a anunțat restricții și în campanie electorală (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban spune despre președintele Klaus Iohannis că a avut „un comportament total diferit” în 2021 față de 2020 în ceea ce privește gestionarea pandemiei de COVID-19. Când era el premier, a amintit fostul lider PNL la „Special B1” cu Nadia Ciurlin, șeful statului a anunțat măsuri ca închiderea piețelor sau a școlilor, deși era campanie electorală și exista riscul să se piardă voturi, ceea ce s-a și întâmplat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Klaus Iohannis a avut un comportament diferit în 2021 față de 2020 ca gestionare a pandemiei, spune Ludovic Orban

Referitor la situația sanitară tot mai alarmantă, Ludovic Orban a afirmat: „Nu eu am declarat că am învins pandemia. Cîțu, intrând în campanie internă, singura lui preocupare a fost să se prezinte oarecum în oglindă cu mine într-o lumină favorabilă, eu fiind cel care am luat măsuri de restricție. Aduceți-vă aminte cum spunea, `eu nu o să închid piețele, eu nu o să închid economia`, ș.a.m.d”.

Întrebat dacă e de părere că Florin Cîțu lua chiar el deciziile, fostul președinte PNL a adăugat: „Ce mi s-a părut foarte ciudat este faptul că președintele Iohannis a avut un comportament în timpul pandemiei în anul 2020, și să ne aducem aminte că împreună cu Președintele s-a declarat starea de urgență prima oară, după aceea s-a menținut starea de alertă, s-au luat măsuri și s-au luat măsuri în perioade electorale. Să ne aducem aminte că președintele Iohannis a venit la masa Guvernului și a anunțat închiderea piețelor, închiderea școlilor ș.a.m.d. Deși eram în campanie electorală, a existat o responsabilitate în luarea măsurilor, chiar cu riscurile de a pierde voturi, care s-au văzut. Comportamentul și al Guvernului, și al Președintelui a fost total diferit față de comportamentul din 2020, deși, hai să fim cinstiți, existau prognoze făcute chiar de INSP, nu vorbesc de prognozele făcute și de alte entități profesioniste, care au fost ignorate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:04 - Cod galben de vânt puternic, luni dimineața. Rafalele depășesc 100 km/h, la munte
07:48 - Prima reacție a lui Putin după ce a câștigat al cincilea mandat. A avertizat asupra declanșării celui de-Al Treilea Război Mondial
07:19 - Putin vrea să întărească armata Rusiei. Protestul „prânzul împotriva lui Putin” nu a avut efect
23:52 - Marcel Ciolacu, despre decizia BEC privind Dreapta Unită: N-am comentat niciodată nicio decizie a niciunui magistrat. Din BEC fac parte șapte judecători de la Înalta Curte. S-a apucat Ciolacu să îi sune? Nu știu cum îi cheamă
23:27 - Marcel Ciolacu, despre interdicțiile lui George Simion: E o decizie administrativă întemeiată. Nu țin de unirea României cu Moldova, că presupun că România n-a vrut să se unească și cu Ucraina
22:50 - Simona Halep a aflat numele adversarei din primul tur de la Miami Open. Duel de foc cu un fost număr 2 mondial
22:36 - Marcel Ciolacu: Avem un proiect comun cu Comisia Europeană, va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României. E o investiție de aproape 400 de milioane de euro / Este exclus ca România să fie atacată armat de Rusia
22:12 - Dreapta Unită atacă decizia BEC la Înalta Curte. Cătălin Drulă: Pe umerii judecătorilor stă o decizie foarte importantă pentru democrația românească / Un reprezentant ÎCCJ din BEC a fost de acord cu aprobarea Alianței (VIDEO)
21:51 - Ludovic Orban: Nu există niciun motiv legal pentru a respinge înregistrarea alianței Dreapta Unită. Ceea ce face actuala putere afectează grav democrația (VIDEO)
21:36 - Eugen Tomac condamnă decizia BEC: „Reprezentantul PSD cere expres excluderea PMP și a Dreptei Unite din competiția electorală, ceea ce este inacceptabil și un derapaj antidemocratic fără precedent” (VIDEO)