Marcel Boloş: Prima cerere de plată din PNRR, depusă până la sfârşitul lunii mai

Marcel Boloş: Prima cerere de plată din PNRR, depusă până la sfârşitul lunii mai
Foto: Facebook / Marcel Boloș

Până la finalul lunii mai, România trebuie să depună prima cerere de plată în PNRR, în valoare de 3 miliarde de euro, a anunțat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Marcel Boloș, despre implementarea PNRR

Potrivit acestuia, luni vor fi transmise Comisiei Europene documentele necesare pentru cei 3 miliarde de euro.

„Suntem în plin proces de pregătire a primei cereri de plată pe care România o poate pune până la sfârşitul lunii mai. Avem o serie de condiţionalităţi la care lucrăm. Toate ministerele de linie, coordonatorii de reformă au avut de încărcat în platforma specială care există la nivel naţional toate documentele necesare pentru a face dovada că am închis capitolele aferente anului 2021. Î

n weekend ministerul lucrează la  verificarea documentelor depuse şi în cursul zilei de luni suntem în măsură în care să transmitem în platforma Comisiei Europene aceste jaloane pe care le aveam de îndeplinit şi apoi etapele procedurale pe care le aveam de parcurs, încât până marţi, 31 mai, să putem să depunem cererea de plată cu o valoare de 3 miliarde de euro”, a spus Boloş la Digi24.

În ceea ce privește stdiul PNRR, Marcel Boloș a spus că pot fi iniția apelur de proiecte aferente trimestrului II:

„Dacă ne referim la PNRR, este la început de drum. Suntem în situaţia în care operaţionalizăm structurile care stau la baza implementării PNRR. Pe de altă parte, suntem în măsură să iniţiem apelurile de proiecte care sunt aferente trimestrului II şi apoi cum e firesc pe parcursul anului 2022 să fim în măsură să ne asigurăm că cele 58 de apeluri de proiecte pe care le gestionăm, cu o valoare de peste 13 miliarde de euro, să fie lansate în piaţă”, a mai declarat Boloş.

Urmăriți B1TV.ro și pe