Marcel Ciolacu: Cred că astăzi toți parlamentarii vom vota pentru renunțarea la indemnizațiile speciale. Invit coaliția pierzătorilor să dea mâine OUG și să meargă cu dreptatea până la capăt (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Cred că astăzi toți parlamentarii vom vota pentru renunțarea la indemnizațiile speciale. Invit coaliția pierzătorilor să dea mâine OUG și să meargă cu dreptatea până la capăt (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Deputatul Marcel Ciolacu, președintele PSD, s-a arătat de părere că toți parlamentarii vor vota miercuri pentru renunțarea la indemnizațiile speciale. În acest context, social-democratul a invitat coaliția de guvernare să dea joi o ordonanță de urgență pentru a merge „cu dreptatea până la capăt”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD, în Camera Deputaților, în marja votului pentru eliminarea indemnizațiilor speciale ale parlamentarilor

„Era normal ca orice politician, fiindcă noi toți în Parlament suntem politicieni indiferent de culoarea politică, să reacționăm în acest fel, să nu mai avem indemnizații speciale, atât timp cât filosofia actualei coaliții este de recesiune. N-am înțeles de ce nu ați făcut acest lucru dumneavoastră anul trecut, erați primul-ministru al României, domnule Orban. N-am înțeles, aveați o majoritate. Trecuse guvernul dumneavoastră prin Parlament. N-am înțeles, domnule Barna, sunteți vicepremier, de ce până acum, împreună cu domnul prim-ministru Cîțu, nu ați dat o ordonanță de urgență să faceți dreptatea până la capăt. Singurele indemnizații speciale pe care nu le puteți schimba prin ordonanță de urgență erau indemnizațiile parlamentarilor. Trebuia în Parlament, prin această modificare la statut. Cine vă ține de 50 de zile, de 60 de zile, cine l-a ținut un an de zile pe domnul Orban, împreună cu dumneavoastră, să dați o ordonanță, să faceți dreptatea până la capăt!? Vă rugăm frumos, astăzi, cred că toți parlamentarii vom vota să renunțăm la aceste indemnizații speciale și vă invit mâine pe dumneavoastră, coaliția pierzătorilor, să dați o ordonanță de urgență și să mergeți cu dreptatea până la capăt! Vă mulțumesc!”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, în plenul Camerei Deputaților..

Mesajul lui Marcel Ciolacu vine în contextul în care eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor intră miercuri la vot final în plenul Camerei Deputaților. Concret, pe ordinea de zi a fost introdusă inițiativa referitoare la modificarea statutului deputaților și senatorilor, în sensul eliminării indemnizațiilor speciale.Decizia a fost luată cu 367 de voturi „pentru” şi 30 de abţineri.

În Parlament fuseseră depuse trei proiecte de lege referitoare la eliminarea pensiilor speciale, proiecte ce au fost inițiate de PNL, USR și PSD, dar cel al social-democraților a trecut de Comisia de statut, care i-a dat miercuri raport de admitere, iar acesta va fi supus votului în plen.

Ultima oră
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)
12:13 - Basistul și fondatorul trupei Status Quo a murit. Alan Lancaster avea 72 de ani
12:01 - Florin Cîțu: Vom vedea în BEX care este cea mai bună soluție pentru PNL în ceea ce privește șefia Camerei Deputaților. Demisia este o decizie unilaterală
11:55 - Municipiul Ploiești, în scenariul roșu. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 3