Marcel Ciolacu: Daniel Tudorache a câștigat alegerile din Sectorul 1. Presupun că doamna Clotilde Armand nu e bolșevică și va demisiona. SIIJ nu se va desființa până la finalizarea anchetei

Marcel Ciolacu: Daniel Tudorache a câștigat alegerile din Sectorul 1. Presupun că doamna Clotilde Armand nu e bolșevică și va demisiona. SIIJ nu se va desființa până la finalizarea anchetei
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că mai sunt 220 de saci de numărat, în cadrul procesului de renumărare a voturilor exprimate la alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei, însă „trendul electoral este unul foarte clar” și arată că Daniel Tudorache a câștigat scrutinul, iar Clotilde Armand, primar în exercițiu la ora actuală, a pierdut. Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, spune social-democratul, nu se va desființa până la finalizarea anchetei.

Daniel Tudorache a câștigat alegerile din Sectorul 1, susține Marcel Ciolacu, care consideră că primarul Clotilde Armand ar trebui să demisioneze

„Au cerut desfiinţarea SIIJ. Au ieşit magistraţii şi au spus că e cea mai mare prostie această desfiinţare a SIIJ. A boicotat-o şi domnul Predoiu şi actualul ministru, să nu funcţioneze, ca să demonstreze că nu are eficienţă. (…) După ce magistraţii, CSM, au dat un aviz negativ, domnul ministru a zis că va apela la Comisia de la Veneţia, aşteaptă răspuns de la Comisia de la Veneţia. După două săptămâni domnul ministru a zis – mergem cu iniţiativa în Parlament pe repede înainte, nu mai aşteptăm avizul Comisiei de la Veneţia. Ce aflăm în seara asta? Ancheta de la SIIJ, pentru că şeful biroului electoral de sector era un magistrat şi ancheta e dusă de către SIIJ, aflăm că de fapt doamna Clotilde a pierdut alegerile. (…) Mai sunt 220 de saci de numărat, dar trendul electoral este unul foarte clar, domnul Tudorache a câştigat alegerile şi atunci, în momentul în care se desfiinţează SIIJ, se desfiinţează şi această anchetă”, a declarat Marcel Ciolacu luni la TVR 1, potrivit Agerpres.

Președintele PSD a precizat că social-democrații vor strânge semnături pentru organizarea unui referendum și a unor alegeri locale anticipate pentru Sectorul 1 al Capitalei.

„Presupun că doamna Clotilde nu e bolşevică, ca pe timpul lui Stalin, nu contează cine votează, contează cine numără, îşi va da demisia. Va pleca. SIIJ nu se va desfiinţa până ancheta va fi finalizată”, a mai spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Proiectul privind desființarea SIIJ a fost adoptat de Camera Deputaților în data de 24 martie 2021, în calitate de prim for sesizat. Senatul, care are rol decizional în această speță, a aprobat în 12 aprilie solicitarea pentru dezbaterea proiectului în regim de urgență.