Salarii mai mari pentru angajații din Ministerul de Interne

Salarii mai mari pentru angajații din Ministerul de Interne
Foto: facebook.com/www.politiaromana.ro

Din luna ianuarie, polițiștii, militarii şi civilii din Ministerul de Interne primesc salarii şi solde mai mari, la nivelul celor din Ministerul Apărării.

„Astfel, salariile de bază, soldele de funcţie/salariile de funcţie şi indemnizaţiile de încadrare se majorează cu o treime din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzute de Lege nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022 şi cel/cea din luna decembrie 2019, în aplicarea art. 38 alin. (4)”, transmite Ministerul de Interne, printr-un comunicat.

Tot din ianuarie, sunt actualizate alocațiile valorice pentru drepturile de hrană la fel ca în celelalte instituţii publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Iar cuantumul sporurilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut lunar/solda lunară se menţine la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2019.

„De asemenea, pentru perioada 2020-2021, personalul MAI care desfăşoară activităţi în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care în conformitate cu reglementările legale în vigoare nu se lucrează va beneficia în continuare de majorarea de 75% la solda de funcţie/ salariul de funcţie/ salariul de bază pentru activitatea desfăşurată, pentru timpul lucrat, în aceste zile”, se mai arată în comunicat.