Ministrul Justiției trimite la CSM, miercuri, propunerile pentru șefia parchetelor: Gabriela Scutea la Parchetul General, Crin Bologa la DNA și Giorgiana Hosu la DIICOT (VIDEO)

Ministrul Justiției trimite la CSM, miercuri, propunerile pentru șefia parchetelor: Gabriela Scutea la Parchetul General, Crin Bologa la DNA și Giorgiana Hosu la DIICOT (VIDEO)
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a anunțat, marți,propunerile de procurori-șefi pentru cele mai importante parchete din țară. Astfel, demnitarul va înainta, miercuri, către CSM, pentru avizare,Gabriela Scutea pentru Parchetul General, Crin Bologa pentru DNA, respectiv Giorgiana Hosu pentru DIICOT.

„Voi înainta propunerile către CSM Secția de procurori, în vederea avizării, în termenul anunțat inițial de Ministerul Justiției, respectiv mâine, 22 ianuarie. Între 27 și 31 ianuarie, Ministerul Justiției va continua interviurile cu candidații anunțați pentru celelalte funcții, după aceeași procedură, iar anunțurile vor fi făcute până la termenul stabilit, anunțat în termenul prealabil de asemenea, respectiv până la 3 februarie, pe măsură ce voi forma decizia de propunere”, a declarat Cătălin Predoiu, la Ministerul Justiției.

Ministrul a explicat că „proceduraeste în curs, urmează etapa avizării la CSM Secția procurori și decizia președintelui României”.

„De aceea nu voi face foarte multe comentarii. Voi face doar câteva precizări cu privire la procedura de selecție și rațiunea selecției. După cum știți, am desfășurat o procedură laborioasă bazată pe analiza unor dosare profesionale consistente și a unor interviuri temeinice desfășurate în deplină transparență, în fața unei comisii de interviu, compusă atât din reprezentanți ai MJ, cât și din reprezentanți ai CSM, INM, respectiv ASE. Am ales candidații care au prezentat simultan competență și experiență. M-am ferit de experimente, pentru că situația în care se află Ministerul Public nu permite experimente”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“