Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va veni cu proiectul de buget în octombrie: Vom identifica resurse pentru mărirea pensiilor și salariilor (VIDEO)

Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va veni cu proiectul de buget în octombrie: Vom identifica resurse pentru mărirea pensiilor și salariilor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul și-a asumat să vină chiar din octombrie cu un proiect de buget de anul viitor. Acesta va include și majorarea pensiilor și a salariilor. Ar fi una din puținele dăți când România nu intră în an nou fără buget adoptat.

Ciucă, despre adoptarea bugetului pe 2023

„Ne-am asumat să venim cu proiectul de buget în octombrie, proiect prin care vom asigura continuitatea investițiilor, vom asigura implementarea programelor din PNRR, ne vom asigura că vom puitea gestiona deficitul bugetar și inflația și vom identifica resursele bugetare pentru mărirea salariilor și pensiilor. De asemenea, vom lua măsurile necesare pentru protejarea populației vulnerabile”, a declarat Ciucă.

Premierul a mai spus că Ministerul Finanțelor, condus de social-democratul Adrian Câciu, va veni cu bugetul în primă lectură până cel târziu 20 octombrie. Guvernul ar urma să aibă bugetul de stat gata până pe 27 octombrie, pentru ca în noiembrie acesta să fie votat și de Parlament.

Ciolacu anunțase o premieră în a doptarea buegtului de stat

Marți, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că aceasta va fi prima oară în istoria României postdecembriste când va avea discuțiile pe buget gata până în noiembrie.

Întrebat dacă au existat discuții în coaliție despre majorarea pensiilor, Ciolacu a răspuns: „Nu, au început în coaliție discuțiile despre bugetul pe anul viitor. Am anunțat deja că va fi prima oară în istoria României postdecembriste când începem discuțiile pe buget, să le finalizăm în luna noiembrie. Știți că se vota pe repede-înainte în ajun de Crăciun…”

Ciolacu a mai spus că e posibil ca el și Ciucă să meargă împreună la Bruxelles pentru a negocia creșterile de pensii.

Urmăriți B1TV.ro și pe