Numirea lui Marian Neacșu în conducerea ANRE, declarată constituțională de CCR. Curtea a respins sesizarea USR, după cinci amânări

Numirea lui Marian Neacșu în conducerea ANRE, declarată constituțională de CCR. Curtea a respins sesizarea USR, după cinci amânări
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Numirea lui Marian Neacșu în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei a fost constituțională, a stabilit Curtea Constituțională a României, miercuri, când a respins sesizarea USR, potrivit Agerpres.

Până să ia această decizie, CCR a amânat de cinci ori concluzionarea speței. Cel mai recent episod de acest gen este cel din 12 decembrie, când forul nu lua o decizie pe motiv că judecătorul Marian Enache lipsea din motive medicale, iar acestavenea, la rândul său, după amânarea din 30 octombrie, când CCR invoca nevoia de aprofundare a dezbaterilor.

Încă din 5 iulie, deputatul USR Cristina Prună a anunțat că a sesizat CCR cu privire la numirea lui Neacşu.

Unul dintre argumentele invocate a fost acela că Neacşu nu are vechimea şi experienţa care sunt cerute de lege pentru ocuparea unei astfel de funcții.

„În plus, el nu poate ocupa un loc în Comitetul de reglementare al ANRE, întrucât a primit o condamnare penală definitivă”, mai afirmase Prună la acea vreme.