Parlamentarii PDL cer schimbarea lui Funeriu: ”Cineva trebuie sacrificat!”

Parlamentarii PDL cer schimbarea lui Funeriu: ”Cineva trebuie sacrificat!”
Foto: gov.ro

Parlamentarii PDL, la întâlnirea de la Palatul Parlamentului, de luni, au cerut Premierului, Emil Boc să reflecteze la o posibilă înlocuire din funcția de Ministru al Educației a lui Daniel Funeriu, din cauza unei proaste gestionări a situației care a determinat încă o asumare și din cauza slabei comunicări a ministrului în cadrul partidului, titrează Gândul.

Problemele salariilor din învățământ și necesitatea asumării răspunderii, în Parlament, pe o nouă lege privind educația, i-au determinat pe parlamentarii puterii să solicite  Premierului o posibilă înlocuire din funcție a Ministrului Educației. Emil Boc venit la Parlament pentru a discuta cu deputații și senatorii PDL plafonarea salariilor dascălilor, prin asumarea legii de catre guvern, a fost interpelat de aceștia cu plângeri la adresa lui Funeriu, relatează Gândul.

„Daniel Funeriu nici măcar nu este astăzi prezent aici ca să ne explice şi să-şi asume în faţa noastră acest proiect”, i-a spus, lui Emil Boc,  Marius Gondor deputat PDL de Arad, potrivit sursei citate. Un alt deputat, Marius Spânu, a venit cu o completare: „I-am spus mai demult că se va ajunge la situaţia în care nu vor mai fi bani, dar nu a ascultat”.

Lipsă de comunicare

Parlamentarii  PDL și-au expus și o altă nemulțumire la adresa ministrului Funeriu: „Nu discută cu noi. Ne spune de fiecare dată să vă întrebăm pe dumneavoastră” s-au auzit vocile deputaților din comisia de învățământ. „Păi ce, noi avem ministru al Educaţiei?!”, a întrebat deputatul Cătălin Croitoru, cel carei-a cerut lui Emil Boc să facă ceva: „Cineva trebuie sacrificat!”. Premierul le-a cerut deputaților să își potențeze reacția și  șă susțină unitatea partidului, scrie Gândul.

Emil Boc va avea o nouă rudă de întâlniri cu parlamentarii marți, când sunt programate grupurile UDMR și UNPR. Prezentarea proiectul de lege a ajuns pe agenda primului ministru în urma deciziei Biroului Permanent al PDL, la care a participat și Ministrul Educației.