Ponta minte din nou: Elodia Ghinescu nu apare pe listele electorale permanente

Ponta minte din nou: Elodia Ghinescu nu apare pe listele electorale permanente

O declarație a premierul Victor Ponta este iar contrazisă de realitate. După ce a solicitat imperativ “scoaterea de pe listele electorale a generalului Pacepa și a Elodiei Ghinescu”, primarul Brașovului, Gheorghe Scripcaru, neagă faptul că Elodia ar mai figura în aceste liste.

Am mai fost întrebat în legătură cu prezenţa acestui nume pe listele electorale permanente. Am verificat personal şi am văzut că acest nume nu apare pe listele permanente care au stat la baza referendumului. Elodia Ghinescu a fost declarată decedată şi a fost radiată de pe listele permanente. La Primăria Braşov chiar funcţionează sistemul prin care persoanele care sunt decedate sunt scoase de pe listele permanente„, a declarat Scripcaru pentru Gândul.

Premierul Victor Ponta le-a cerut marți miniştrilor să verifice dacă pe listele electorale permanente s-au aflat la data referendumului şi persoane decedate sau fără cetăţenie. „Dacă veţi reuşi, fără să-l supăraţi pe preşedintele suspendat, să îi scoateţi de pe listă şi pe generalul Pacepa şi pe Elodia Ghinescu, nu poate fi decât în beneficiul şi spre deliciul mass-media„, a declarat Ponta.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)