Primarul Cristian Popescu Piedone renunță la restricțiile suplimentare anunțate pentru Sectorul 5 (VIDEO)

Primarul Cristian Popescu Piedone renunță la restricțiile suplimentare anunțate pentru Sectorul 5 (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a renunțat, pentru moment, la restricțiile suplimentare anunțate în cursul zilei de miercuri, după ce Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că va ataca în contencios administrativ această hotărâre, fapt ce ar fi suspendat de drept prevederile.

Cristian Popescu Piedone renunță la restricțiile din Sectorul 5

Primarul Piedone anunțase, miercuri, că va lua o serie de restricții drastice în sector, fără a mai aștepta acțiune la nivelul întregii Capitale. Astăzi, în urma unei discuții cu prefectul Capitalei, Piedone a anunțat că se vor suspenda restricțiile și se vor aștepta deciziile la nivel central.

”În urma unei discuții telefonice pe care Prefectul Capitalei a avut-o cu Primarul Sectorului 5 în această dimineață, Primăria Sectorului 5 a decis să suspende pentru moment dispoziția dată ieri, 24 martie, privind unele măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19. La solicitarea Prefectului, Primarul a fost de acord să aștepte deciziile care urmează să fie luate la nivel de Guvern și care presupun adoptarea unor măsuri unitare la nivelul Capitalei. Cei doi oficiali au căzut de acord în privința faptului că mai presus de orice este interesul și sănătatea cetățenilor, iar situația epidemiologică actuală necesită adoptarea unor măsuri suplimentare.”, arată Primăria Sectorului 5.

Prefectul Capitalei a anunțat că va ataca în contencio retricțiile

Instituția Prefectului Municipiului București a anunțat că va ataca în contencios administrativ deciziile referitoare la restricţiile suplimentare luate de Primăria Sectorului 5. Până la pronunțarea instanței, dipozițiile hotărârii ar fi fost suspendate.

”La Sectorul 5, Primăria a emis dispoziţii care nu sunt legale. Aseară am solicitat Primăriei Sectorului 5 să le retragă, astăzi de dimineaţă, în faţa refuzului respectiv, o să acţionăm în instanţă. Şi o să informăm şi Primăria să ştie că dispoziţiile respective sunt suspendate”, a declaratAlin Stoica, prefectul Capitalei. El a precizat că dispozirţiile vor fi atacate în contencios administrativ.

Primăria Sectorului 5 a anunțatmai multe măsuricare vor fi luate în perioada 25 martie – 11 aprilie. În timpul săptămânii mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile și terasele vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00, iar în weekend până la ora 15.00.