PSD: Premierul Florin Cîțu trebuie să își depună demisia în alb, iar aceasta să se activeze dacă ratează ținta de vaccinare anti-COVID-19

PSD: Premierul Florin Cîțu trebuie să își depună demisia în alb, iar aceasta să se activeze dacă ratează ținta de vaccinare anti-COVID-19
Foto: Inquam Photos / George Călin

Partidul Social-Democrat (PSD) susține că premierul Florin Cîțu ar trebui să-și depună demisia în alb, iar aceasta să se activeze automat dacă ținta de vaccinare anti-COVID-19 pe care chiar el și-a asumat-o va fi ratată.

Social-democrații susțin că până acum au fost imunizați doar 30% dintre bătrânii și bolnavii cronici, iar faptul că numărul persoanelor înscrise pentru vaccinare e în scădere demonstrează că oamenii au început să-și piardă încrederea. PSD-iștii mai reporșează faptul că PNL și USR-PLUS se ceartă prea mult, la fel premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Potrivit PSD, campania de vaccinare anti-coronavirus se îndreaptă „cu pași repezi spre un răsunător eșec”, iar de vină sunt numai guvernanții care sunt „incompetenți”.

PSD susține că Florin Cîțu ar trebui să-și dea demisia dacă ratează ținta de vaccinare anti-COVID-19

„Campania de vaccinare se îndreaptă cu pași repezi spre un răsunător eșec! Doar 30% dintre bătrânii și bolnavii cronici au fost vaccinați până în acest moment, iar numărul celor înscriși pe platforma online scade vertiginos, semn că lumea își pierde încrederea.

Cu cât se ceartă mai mult Cîțu cu Voiculescu, PNL cu USR+ etc., și cu cât ei înșiși încalcă mai des regulile anti-COVID-19, cu atât scade încrederea în vaccinare. Ținta de 10,4 de milioane de persoane imunizate se transformă treptat într-o misiune imposibilă, ceea ce înseamnă o prelungire la nesfârșit a obligațiilor impuse populației.

Suferă toată lumea din cauza unor incompetenți! Este numai și numai vina lor! Premierul Cîțu trebuie să își depună demisia în alb care să se activeze dacă va rata ținta de vaccinare, pentru că el este în fruntea acestui Guvern marcat de scandaluri, confuzie și incompetență!” – este mesajul postat pe pagina de Facebook a PSD.

Ce angajamente și-a asumat premierul Florin Cîțu în ceea ce privește campania de vaccinare anti-COVID-19

Pe 5 aprilie, șeful Guvernului a susținut că ne-am putea atinge mai devreme ținta de 70% din populație vaccinată, anume până la finele lunii iulie. Florin Cîțu a mai spus că ar trebui să avem 5 milioane de persoane imunizate până la sfârșitul lunii mai.

Tot atunci, prim-ministrul a anunțat formarea unui Comitet interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie. Decizia privind înființarea acestui Comitet a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Totuși, Florin Cîțu a insistat că revenirea la normalitate depinde de atingerea țintelor privind vaccinarea anticoronavirus a populației.