Scandal în Alianța USR-PLUS la Sectorul 1. Clotilde Armand: USR ar prefera să participe singur la alegeri 

Scandal în Alianța USR-PLUS la Sectorul 1. Clotilde Armand: USR ar prefera să participe singur la alegeri 
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Scandal între USR și PLUS la Sectorul 1. Europarlamentarul Clotilde Armand, candidată USR la Primăria Sectorului 1, le-a trimis un mesaj intern colegilor săi anunțându-i că ”USR Sector 1 ar prefera sa participe singur la alegeri”, în condițiile în care partenerii de la PLUS au pretenții prea mari în privința distribuirii candidaturilor la Consiliul Local, informează G4 Media.

Concret, Armand precizează că USR nu acceptă o altă variantă decât 7-4, în timp ce PLUS insistă pentru 6-5.

În mesajul lui Clotilde Armand, obținut de G4 Media, aceasta preacizează că în locul lui Oliver Paiusi, în vârstă de 50 ani, lider USR în consiliu din 2016 și primul pe lista USR a candidaților actuali, cei de la PLUS insistă să fie Diana Buzoianu, lider Plus Sector 1, în vârstă de 25 de ani.

”Ultima ofertă din partea noastră a fost Oliver și Diana vice-primari (fără să specificăm mandatul celui dintâi sau celui de-al doilea VP), Diana cap de lista și 7-4 la consiliu (ne propunem să câștigăm 11 locuri).

Această ofertă a fost respinsă de Plus care și-au dorit 6-5.

Mi-am consultat colegii și USR S1 nu poate să accepte mai putin de 7-4. Mai ales, este exclus, fiind o diferență atât de mare de experiență și competențe între Oliver și Diana, să specificăm că Diana va fi prim-VP. Nu vrem numiri politice absurde.

În acest context, USR s1 ar prefera să participe singur la alegeri”, se arată în mesajul transmis de Clotilde Armand colegilor săi.

De partea sa, liderul PLUS București, Vlad Voiculescu, a susținut că nu s-a discutat despre participarea separată a reprezentanților USR și PLUS la alegerile din Sectorul 1.

”Avem o alianță, trebuie să găsim soluția în această alianță. Sper să tranșăm lucrurile până la sfârșitul săptămânii”, a declarat Vlad Voiculescu pentru aceeași sursă.