Soarta Sorinei Pintea în PSD ar putea fi decisă marți. Marcel Ciolacu: „Mâine voi avea o ședință informală cu toți președinții de organizații județene”

Soarta Sorinei Pintea în PSD ar putea fi decisă marți. Marcel Ciolacu: „Mâine voi avea o ședință informală cu toți președinții de organizații județene”
Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a precizat că o decizie cu privire la soarta Sorinei Pintea în PSD va fi luată marți, când președinții filialelor județene se reunesc într-o ședință informală.

„Am luat act de propunerea domnului Zetea. Nu e un lucru de ascuns faptul că eu mâine voi avea o ședință informală cu toți președinții de organizații județene, unde vom lua mai multe decizii. Vom discuta tot contextul. Nu vreau, cât timp eu conduc partidul, să duc anumite decizii către cazuri personale. Vom lua în discuție cum și care este abordarea partidului în astfel de cazuri”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la Palatul Parlamentului.

Sorina Pintea a fost reținută de procurorii DNA, vineri noapte, după ce ar fi luat în calitatea sa de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, o mită de circa 30.000 de euro.

Contractul din dosar se referă la achiziționarea echipamentelor sanitare specifice luptei cu coronavirusul. Sursele spun că ar fi fost prinsă în flagrant, iarSorina Pinteava fi prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă.

Sorina Pintea a devenit ministru al Sănătății în 29 ianuarie 2018, odată cu învestitura Guvernului Dăncilă, și a părăsit portofoliul la momentul 10 octombrie 2019, când cabinetul fostei lidere social-democrate era demis prin moțiune de cenzură.

Fostul ministru câștigase un mandat de senator la alegerile generale din 2016, când a candidat pe listele PSD. Cu toate acestea, în 4 februarie 2017, ea avea să își dea demisia, pentru că dorea să rămână în funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Urmăriți B1TV.ro și pe