Sorin Cîmpeanu, despre bursele elevilor: Sunt absolut convins că 530 de milioane de lei vor fi prinse în buget (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu, despre bursele elevilor: Sunt absolut convins că 530 de milioane de lei vor fi prinse în buget (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, s-a arătat „absolut convins” că suma de 530 de milioane de lei, cât a cerut pentru bursele elevilor, va fi cuprinsă în bugetul de stat pe acest an.

Întrebat dacă banii pentru bursele elevilor vor fi prevăzuți în bugetul de stat, Cîmpeanu a răspuns: „Premierul va fi cel care va anunța structura și situația bugetului. Eu pot să vă spun că de la început am avut această solicitare de cuprindere a burselor elevilor, e public ce am cerut de mai mult timp, într-un cuantum de 530 de milioane de lei. Asta înseamnă dublu față de cele 270 de milioane de lei cât au fost bursele elevilor în întreaga țară, din care 135 de milioane doar în București, deci o situație foarte gravă. Cei 270 de milioane au provenit exclusiv din bugetele autorităților locale. De data asta, răspunsul e da, sunt absolut convins că cel puțin 530 de milioane de lei destinați din bugetul de stat burselor elevilor, prin autoritățile locale, vor fi cuprinși în buget”.

Sorin Cîmpeanu, despre bursele elevilor: Sunt absolut convins că 530 de milioane de lei vor fi prinse în buget

Sorin Cîmpeanu: Să nu mai fie burse de 4 lei, de 8 lei, absolut ridicole!

Luna trecută, ministrul Educației afirmase că vrea dublarea sumelor alocate pentru bursele elevilor, calificând drept „ridicole” bursele pe care le primesc unii dintre ei.

„Este o obligativitate. În 2020, cuantumul total al burselor a fost de 270 de milioane de lei, din care 135 de milioane de lei au fost doar bursele din Bucureşti. Restul, jumătate, pentru toată ţara. Hotărârea de Guvern aduce un lucru foarte bun; cuantumul minim al bursei de 100 de lei, să nu mai fie burse de 4 lei de 8 lei, absolut ridicole!”, a declarat Cîmpeanu, pe 10 ianuarie.

Dar pentru ca Hotărârea de Guvern invocată chiar să poate fi pusă în practică, e nevoie ca suma din bugetul de stat destiantă burselor pentru elevi să fie dublată: „Pentru asta, în buget trebuie să fie cuprinsă suma de 530 de milioane de lei – deci dublu faţă de bursele elevilor din anul 2020 – pentru ca aceste burse să poată fi plătite. Da, Ministerul Educaţiei are ca obiectiv principal susţinerea introducerii în bugetul de stat cel puţina sumei de 530 de milioane de lei deci dublu faţă de anul trecut pentru a fi pusă în practică Hotărârea de Guvern din 4 decembrie 2020”.