Traian Băsescu: Dacă eram eu comandantul Titanicului, nava nu s-ar fi scufundat

Traian Băsescu: Dacă eram eu comandantul Titanicului, nava nu s-ar fi scufundat
Foto: presidency.ro

Dacă Traian Băsescu ar fi fost comandantul Titanicului, nava nu s-ar fi scufundat. Este afirmaţia preşedintelui suspendat, în primul interviu după suspendare, acordat jurnaliștilor de la Kamizake.

Mai în glumă, mai în serios, acesta a făcut mai multe referiri la adresa premierului Victor Ponta. Despre care crede că s-a făcut de râs când a afirmat că un comandant de navă conduce precum un dictator, împotriva echipajului.

Reporter: „V-am tot auzit laudându-vă că la bază sunteți comandant de navă. Bun, dacă erați comandantul Titanicului, reușeați sa faceți ceva ca să nu se scufunde?
Traian Băsescu (râde): „Să știi că m-am gândit, și pot să-ți spun că știu sigur că, dacă eram eu comandantul Titanicului, nu s-ar fi scufundat. Nu mă laud că sunt comandant, eu sunt comandant. Unii se laudă cu masterate și doctorate inventate, eu chiar sunt comandant”

Traian Băsescu a ținut să-i dea replica premierului Victor Ponta, după ce a fost acuzat că ar fi un comandant de navă dictator.

Ponta a declarat pentru ziarul britanic Financial Times că „Basescu e fost comandant de navă și de aceea e obișnuit să conducă precum un dictator, împotriva echipajului”. Ce prostie să spui așa ceva tocmai în Anglia. Păi englezii au una din cele mai importante flote de pe glob, au tradiție în navigație, orice englez privește cu stimă un comandant de navă. Să spui unor astfel de oameni că un comandant este un dictator înseamnă să te faci de râs. Niciodată un comandant de navă nu decide împotriva echipajului, iar într-o țară în care navigatorii sunt apreciați de secole, cum e Anglia, cum sunt țarile nordice, foarte importante în UE, să spui așa ceva înseamnă să fii… hai să nu zic prea dur, să fii de râsul lumii”, a spus Băsescu.

Președintele suspendat a mai declarat că ar vrea ca politicienii români să considere România o navă care trebuie ținută în siguranță, iar poporul român trebuie dus în siguranță la destinație.

Sigur, echipajul contribuie fundamental și el la această misiune, iar românii, așa cum face un echipaj de nava, au făcut acest lucru în timp de criză și au pus țara în siguranță, acceptând sacrificiile din 2010”, a mai spus președintele.

Traian Băsescu: Eu salvam Titanicul

Embed: " />