Vasile Blaga: România nu trebuie să renunţe la Schengen, ci la Corlăţean

Vasile Blaga: România nu trebuie să renunţe la Schengen, ci la Corlăţean

România nu trebuie să renunţe la aderarea la spaţiul Schengen, ci la Titus Corlăţean. Afirmaţia, extrem de dură a fost făcută de preşedintele democrat-liberalilor, Vasile Blaga, care a precizat că statul român a cheltuit deja foarte mulţi bani pentru a intra în Schengen.

„Este o declaraţie iresponsabilă a domnului Corlăţean. Nu în termenii ăştia se pune problema. România nu trebuie să renunţe la Schengen, ci trebuie să renunţe la Corlăţean. Am cheltuit din bani europeni şi din bani publici peste 1,3 miliarde euro pentru a ne securiza frontierele”, a afirmat Vasile Blaga.

Şi fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a criticat dur declaraţiile social democratului.

„Eram la un pas de succes cu scenariul de aderare în doi pași, USL a stricat și a îndepartat aceste obiective și colac peste pupăză domnul ministru Corlățean susține că dacă mai suntem amânați nici nu ne mai intereseaza obiectivul. E foarte grav.  Speram că dl Corlățean să îi convingă pe cei pe care a reușit să îi răzgândească în susținerea lor pentru România și nu să vină cu astfel de ieșiri extrem de grave”, spune Baconschi.

Şi fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, a sancţionat afirmaţiile ministrului de externe Titus Corlăţean şi a precizat că, astfel, România riscă să îşi piardă credibilitatea în faţa liderilor europeni. (Detalii AICI)

Blaga: Renunțăm la Corlățean, nu la Schengen

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe