Victor Ponta: În direcţia în care mergem acum, de la anul, firmele românești vor da faliment, se vor mări taxele și se vor tăia pensiile și salariile

Victor Ponta: În direcţia în care mergem acum, de la anul, firmele românești vor da faliment, se vor mări taxele și se vor tăia pensiile și salariile
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat duminică seară că, dat fiind modul în care evoluează situația acum, după alegerile parlamentare vom ajunge la carantină totală, iar de la anul vor falimenta numeroase firme românești, se vor tăia pensii și salarii și vor crește taxele. Acesta a mai susținut că nu este de acord cu noile măsuri atincoronavirus dispuse de Guvernul PNL, în special cu închiderea școlilor și restricționarea circulației pe timp de noapte.

Victor Ponta, previziuni sumbre pentru România în 2021, dacă nu sunt luate urgent măsuri

Fostul premier a susținut că situația economică a țări se va degrada chiar mai mult în 2021 dacă nu se iau măsuri urgente.

„Cred că România poate să iasă mai puternică din această criză, cu două condiţii: să ne unim eforturile, să avem oameni competenţi care să ia măsuri pentru români, nu pentru ei. În direcţia în care mergem acum, după 7 decembrie, vom fi blocaţi în casă. De la anul, firmele românești vor da faliment, se vor mări taxele și impozitele și se vor tăia pensiile și salariile (…) Trebuie să luam deciziile corecte și să repornim România. Nu așa ca în Miorița, ne punem mâinile pe piept și ne dăm bătuți. Luptăm în continuare”, a declarat Victor Ponta la România TV, potrivit stiripesurse.ro.

Președintele Pro România a mai susținut că nu este de acordul cu noile măsuri dispuse de Guvernul Orban pentru a preveni răspândirea coronavirusului. El a afirmat că școlile ar trebui ținute deschise și că nu vede rostul restricționării circulației în timpul nopții.

„Aș merge din oră în oră la un protest împotriva închiderii școlilor. Toate țările nu au închis școlile, doar la noi se întâmplă, e o decizie total greșită. Aș merge din oră în oră la un protest împotriva închiderii piețelor. După ora 21 iese virusul pe stradă sau ce se întâmplă? Nervozitatea se acumulează ca la un vulcan cu lava dedesubt”, a mai afirmat Victor Ponta, citat de stiripesurse.ro.

Promisiunile Pro România: Măsuri de gestionare a epidemiei de coronavirus și a crizei economice

Duminică a avut loc congresul în care a fost validată fuziunea dintre Pro România și ALDE și în care a fost votat programul de guvernare al formațiunii politice.

Într-un discurs, Victor Ponta a enunțat o parte din promisiunile pe care, susține el, Pro România le va duce la îndeplinire chiar din prima zi după ce va ajunge la guvernare: venitul minim de criză, ajutorul pentru firme, redeschiderea școlilor, testarea gratuită a populației.

El a insistat că firmele vor fi ajutate cu condiția să nu dea afară angajații. Altfel, „va fi o criză socială și economică pe care o scăpăm de sub control”.

„Nu suntem de acord nici cu închiderea României, nici cu închiderea şcolilor nici cu panica pe care o vedem în fiecare zi, aşa cum nu am fost niciodată de acord că nu există coronavirus”, a insistat fostul premier, la congresul care s-a desfășurat online.

Victor Ponta a mai afirmat că Pro România are oameni care au guvernat bine țara și „care pot să o scoată din nou din criză, aşa cum au făcut şi în alte dăţi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo