Victor Ponta: Vreau să facem noi opoziția pe care PSD nu o face / Ne batem cu USR pentru locul 3 (VIDEO)

Victor Ponta: Vreau să facem noi opoziția pe care PSD nu o face / Ne batem cu USR pentru locul 3 (VIDEO)
foto: Facebook

Victor Ponta este de părere că PSD și PNL nu pot fi învinse din punct de vedere al structurilor politice, dar consideră că Pro România, pe fondul fuziunii cu ALDE, poate să devină al treilea partid în județele în care până acum nu avea suficiente forțe. „Contează ca cei care au votat ALDE să voteze Pro România”, a subliniat fostul premier, joi seară, în direct pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Victor Ponta, despre fuziunea dintre Pro România și ALDE, în direct pe B1 TV

Întrebat de Aneta Sângeorzan, joi seară, în direct pe B1 TV, de ce a ales să facă fuziunea cu ALDE, liderul Pro România a răspuns: „Din două motive foarte pragmatice – unu acela că și domnul Tăriceanu, și eu, și cei de la Pro România, și cei de la ALDE am fost singurii în 2020 care n-am votat Guvernul Orban. PSD a votat Guvernul Orban, nici nu trecea Guvernul Orban în martie dacă nu îl vota PSD. Ne-am împotrivit la multe din legile greșite, din punctul meu de vedere, propuse de președinte și de premier. Împreună putem să avem mai mult succes în bătălia la nivel central. La nivel local, evident că în fața celor două partide mari, PSD și PNL, nu avem suficiente structuri. S-a văzut chestia aceasta la locale. În multe județe, în unele am intrat noi în Consiliul Județean, ALDE n-a intrat, dar în majoritatea județelor dacă adunai voturile Pro România cu ALDE, eram al treilea partid. De ce să le disipăm aceste lucruri dacă avem aceleași obiective? Să ne luptăm cu PNL, USR și să ne apărăm de PSD. E o luptă un pic asimetrică”.

Întrebat dacă fuziunea ajută mai degrabă Pro România decât ALDE sau invers, Victor Ponta a explicat: „Eu cred că venirea unor oameni și a unor structuri politice ajută Pro România, altfel nu făceam fuziunea. Până la urmă, în politică, trebuie să câștigi ceva dintr-un gest politic și, da, cred că ajută”.

Referitor la avansul pe care îl avea Pro România față de ALDE la nivel de scor, el a afirmat: „Da, dar nu mai contează lucrul acesta. Contează ca cei care au votat ALDE să voteze Pro România și contează ca în multe județe, unde nu avem suficiente forțe noi, cei de la Pro România, cu cei de la ALDE să fim al treilea partid. Nu poți să bați la structuri politice PSD și PNL. Până la urmă, 30 de ani și-au făcut structuri. E foarte greu, la locale foarte greu, la parlamentare totuși dificil, dar, da, ne batem cu USR pentru locul 3”.

„Vom candida ca Pro România, toată lumea va fi membru Pro România, pe liste există doar Pro România, deci lucrurile sunt clare”, a mai precizat fostul premier Victor Ponta.

Urmăriți B1TV.ro și pe