Alexandru Rafila: Dacă cei care au cerut demiterea lui Voiculescu ar susține moțiunea, atunci premierul ar avea un instrument și o motivație pentru schimbarea lui

Alexandru Rafila: Dacă cei care au cerut demiterea lui Voiculescu ar susține moțiunea, atunci premierul ar avea un instrument și o motivație pentru schimbarea lui
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Reprezentantul României la OMS și deputatul PSD, Alexandru Rafila a precizatcă dacă cei care au cerut demiterea lui Voiculescu ar susține moțiunea,ar oferipremierului o motivațiepentru schimbarea acestuia.

„Am văzut multe poziții publice, inclusiv ale multor reprezentanți ai Coaliției, care cereau demiterea lui Vlad Voiculescu.

Dacă sunt serioși, consecvenți, cei care au declarat că doresc demiterea lui Vlad Voiculescu ar trebui să susțină moțiunea. Atunci și premierul ar avea un instrument și o motivație extrem de clară pentru schimbarea acestui ministru care, din motive inexplicabile, rămâne pe post, deși și modul în care performează… și Dan Barna a recunoscut că nu e extrem de performant, dar ce să facem, altul nu avem. Nu cred că la nivelul unui guvern al unei țări din Uniunea Europeană, astfel de argumente stau în picioare”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Liderul PSD,Marcel Ciolacu, a anunțat luni că social-democrații au decis să depună, luni, o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății,Vlad Voiculescu.

„Am discutat astăzi în Biroul Polițic Național despre situația absolut revoltătoare de la Spitalul Foișor. Am decis ca astăzi să depunem o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății. Ținând cont de gravitatea situației, cerem Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca în această săptămână să fie dat votul pe această moțiune simplă. MinistrulVlad Voiculescueste responsabil de tot ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă acum cu gestionarea pandemiei. Nu se fac teste, a întrerupt testarea și în școli, mortalitatea a ajuns pe locul 10 mondial (…) poate domnul Cîțu, prim-ministrul României, își dorește să ajungem pe primul loc, doar asta ar justifica menținerea în continuare a domnului ministruVlad Voiculescu. Scuzele sale, pur și simplu, sunt penibile. Să ieși și să spui că cei care erau internați și au fost evacuați noaptea din Spitalul Foișor erau fericiți ne demonstrează că domnulVlad Voiculescueste gol atât in suflet, cât și în cap”, a declaratMarcel Ciolacu, luni.

Ultima oră
18:51 - Incendiu violent joi seară în județul Prahova. Mai multe case au fost cuprinse de flăcări
18:50 - Comisia Europeană: WhatsApp trebuie să informeze mai bine utilizatorii cu privire la utilizarea datelor lor cu caracter personal / Avertismentul comisarului pentru Justiție
18:47 - Moțiune de cenzură în Grecia după ce ninsoarea a blocat drumurile din țară. „Mii de oameni lăsați la cheremul vremii rele” (VIDEO)
18:37 - Antena 1 pregătește o nouă emisiune. Ce vedete vor participa la „Dancing on ice – Vis în doi”
18:35 - Noul selecționer speră la EURO 2024. Edi Iordănescu: O să dau tot ce am mai bun pentru echipa națională și la final să dea Dumnezeu să mergem împreună în Germania pentru turneul final
18:29 - Curtea Supremă a decis: Furtul comis cu masca de protecție pe față reprezintă furt calificat
18:17 - Imaginea Poștei Române, folosită prin SMS-uri în atacuri informatice. „Scenariul propus de atacatori este clasic”
18:09 - Dan Vîlceanu: România și-a îndeplinit obiectivele din PNRR până în prezent. Suntem, probabil, singurul stat care are implementat un sistem IT pentru monitorizarea Planului (VIDEO)
18:04 - Dan Vîlceanu: Nu există niciun fel de discuție privind renegocierea PNRR / 9,4% din PIB, cel mai mare procent alocat pensiilor până acum. Trebuie să ne concentrăm pe reforma sistemului și pe eliminarea inechităților (VIDEO)
18:04 - Alexandru Arșinel s-a pensionat. Contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit