Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Este important ca acele categorii vulnerabile prin vârstă sau prin comorbidități să fie vaccinate în primul rând”

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Este important ca acele categorii vulnerabile prin vârstă sau prin comorbidități să fie vaccinate în primul rând

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat joi seara pentru B1 TV în emisiunea moderată de Tudor Mușat că în acest moment devine prioritară vaccinarea bolnavilor cronici în România. Aceștia vor fi supuși la rândul lor unei prioretizări în funcție de afecțiuni:

“Este extrem de important să se coreleze dozele disponibile momentan, dozele care vor veni ulterior cu necesarul total de vaccinare pentru că ceea ce se încearcă cu disperare ete să se meargă în paralel între un consum și disponibilitatea dozelor, similar strategiei de vaccinare din alte țări.

Și la noi –a recurs inițial la vaccinarea personalului medical, conform principiului din avion atunci când se depresurizează șic ei care sunt în imediata apropiere și cei care trebuie să dea îngrijire celorlalți trebuie să își pună acea mască de oxigen, la fel a fost și cu personalul medical care a trebuit ă fie vaccinat.

Acum este important ca acele categorii vulnerabile prin vârstă sau prin comorbidități să fie vaccinate în primul rând și în primul rând. Și aici probabil că va fi o prioretizare pentru că gradul de risc este diferit să ne gândim de exemplu la pacienții cu insuficiență renală, cu hemodializă care sunt nevoiți să meargă de trei ori pe săptămână într-un centru de dializă, să stea aproape de ceilalți și care de cele mai multe ori au și alte comorbidități. Ei sunt mai la risc decât alte persoane cu boli cronice”, a declarat Andreea Moldovan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe