Cazul măștilor gratuite pentru persoane defavorizate ar putea intra în atenția procurorilor. Datele preliminare ale anchetei interne din Ministerul Sănătății arată mai multe nereguli (VIDEO)

Cazul măștilor gratuite pentru persoane defavorizate ar putea intra în atenția procurorilor. Datele preliminare ale anchetei interne din Ministerul Sănătății arată mai multe nereguli (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Situațiamăștilor gratuite destinate persoanelor din categorii defavorizates-ar putea muta pe masa anchetatorilor. Datele preliminare ale controlului intern declanșat de Ministerul Sănătății au scos la iveală mai multe nereguli la încheierea contractului cu compania care a câștigat licitația, potrivit B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Datele preliminare ale anchetei interne din Ministerul Sănătății arată mai multe nereguli

Ancheta preliminară declanșată de către ministrul Nelu Tătaru în cadrul Ministerului Sănătății, pe fondul contractului încheiat cu compania care a câștigat licitația pentru distribuirea celor 103 milioane de măști către persoanele din grupuri defavorizate, a reliefat mai multe nereguli.

În primul rând, s-ar părea că nu au fost transparente toate negocierile dintre Ministerul Sănătății și compania câștigătoare. Totodată, se mai arată că reprezentanții departamentelor Juridic și Achiziții au perfectat un contract în defavoarea ministerului, întrucât, conform înțelegerii, compania câștigătoare ar fi avut la dispoziție șapte zile pentru a distribui măștile, însă același acord prevede că firma mai avea la dispoziție încă 15 zile de grație – acest lucru înseamnă că, practic, a fost depășit cu mult termenul stipulat de contract.

Compania câștigătoare a distribuit aproximativ 70 de milioane de măști și ar mai avea la dispoziție aproape o săptămână pentru a le furniza pe restul, astfel încât să se ajungă la cuantumul prevăzut de contract, de 103 de milioane de măști.

Cazul măștilor gratuite pentru persoane defavorizate ar putea intra în atenția procurorilor

Ca urmare a anchetei interne declanșate de ministrul Sănătății, nu este exclus ca ulterior să fie sesizate organele de anchetă, iar investigația să se mute pe masa procurorilor.

Vestea vine în contextul în care ministrul Nelu Tătaru preciza, în debutul lunii septembrie, că demarează o anchetă internă în cadrul instituției pe care o conduce, pe fondul licitației pentru măștile destinate persoanelor din categoriile defavorizate.

„Evaluarea este la 102 milioane de măști. După cum știți, a fost o licitație contestată, s-a așteptat un timp, vreo 60 de zile, până s-au încheiat contracte-cadru – 11 din cei 14 care corespundeau. S-a încheiat un contract subsecvent cu prima firmă, a fost contestat. Am așteptat la Comisia de soluționare a contestațiilor. După ce s-a dat verdictul că se respinge contestația, în a 10-a zi a fost contestat la tribunal. A rămas în așteptare. S-a respins și acolo. Am început și am încheiat acel contract subsecvent, suntem în derularea lui. Din informațiile pe care astăzi le am de la comisia de achiziții s-au livrat, deși apăruse în presă o altă cantitate, 39 de milioane de măști, dar acest contract trebuie re-evaluat, fiindcă din discuțiile aflate în comisie s-ar fi încălcat niște termeni. Eu deja mâine am organizat o comisie de anchetă în interiorul ministerului, pentru a evalua acest contract și comisia de achiziții, și în același timp avem și evaluarea pe care o facem pe contractul în sine cu firma câștigătoare”, a explicat Nelu Tătaru, miercuri seară, în direct pe B1 TV, unde a vorbit și despre alte subiecte, precumevoluția epidemieiși situația dinsecțiile de terapie intensivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)