Conducerea Institutului Cultural Român de la New York a demisionat

Conducerea Institutului Cultural Român de la New York a demisionat
Foto: mediafax.ro

Directoarea Institutului Cultural Român de la New York, Corina Şuteu, şi adjuncta sa, Oana Radu, au demisionat de la conducerea instituţiei, informează Mediafax.

Instittutul Cultural Român de la Bucureşti a confirmat retragerea acestora de la şefia instituţiei din New York.

Institutul Cultural Român din New York este una dintre cele mai importante şi active filiale ale ICR din străinătate.

Demisia conducerii ICR din New York vine la scurt timp după ce fostul ministru de externe, Andrei Marga, a fost ales preşedinte al Institutului Cultural Român, fără să fie măcar audiat de comisiile de cultură.

Andrei Marga a fost votat de plenul Senatului pentru această funcţie, fostul ministru fiind plecat din România în ziua numirii.

Corina Şuteu a condus ICR din New York începând din anul 2006.

Ea şi-a început cariera în calitate de critic de teatru în România. A devenit interesată de sectorul managementului cultural imediat după căderea Comunismului în România. În 1991 a devenit director al Uniunii Teatrale din România (UNITER), iar în 1995 a devenit director al Mastere Specialisee Europeen en Management des entreprises culturalles (Dijon, Franta) şi preşedinte al Forumului reţelelor culturale europene. În 1998 a fondat asociaţia ECUMEST. Între 2005 – 2006 a editat cartea „Arts Politics and Change” (ca urmare a programului „Policies for culture”), publicată la Amsterdam, şi a lansat la Columbia University volumul „Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe”.

Tags: