O angajată a fabricii Ford din Craiova este infectată cu noul coronavirus: Femeia a fost testată pozitiv la o clinică privată

O angajată a fabricii Ford din Craiova este infectată cu noul coronavirus: Femeia a fost testată pozitiv la o clinică privată
Foto InquamPhotos / Adel Al Haddad

O angajată a fabricii Ford din Craiova a fost testată pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, au transmis vineri reprezentanții uzinei de automobile, printr-un comunicat de presă. Testarea acesteia a fost făcută la o clinică privată din Craiova, iar, în prezent, femeia se află sub supravegehrea medicilor.

O angajată a fabricii Ford Craiova, diagnosticată cu COVID-19, la o clinică privată

„Vă confirmăm că unul dintre angajații noștri de la fabrica Ford din Craiova a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19. Este vorba despre o angajată, care a fost testată pozitiv la o clinică privată din Craiova și care acum se afla sub supraveghere medicala la spital, unde este testată din nou”, au transmis, vineri, reprezentanții Ford.

Colegii angajatei cu coronavirus, trimiși în izolare pentru 14 zile

De asemenea, toți ceilalați angajați care au intrat în contact direct cu femeia confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus au fost rugați de conducerea fabricii să rămână în izolare pentru o perioadă de 14 zile. Potrivit reprezentanților fabricii, femeia s-a prezentat ultima dată la serviciu pa data de 22 mai.

”Am urmat în totalitate protocoalele Ford aflate în vigoare la nivel global și lucrăm în strânsă legătură cu Direcția de Sănătate Publică Dolj (DSP), care va decide dacă este necesară o investigație epidemiologică pentru angajații care au lucrat cu și în apropierea persoanei infectate.

Vom monitoriza situația și ne vom conforma instrucțiunilor autorităților locale, în timp ce vom continua să punem în aplicare protocoalele de siguranță ale Ford, cu scopul de a preveni răspândirea COVID-19”, se mai arată în comunicatul citat.

Fabrica Ford de la Craiova și reluat activitatea după două luni de pauză

Uzina Ford de la Craiova și-a reluat activitatea la jumătatea lunii mai, după două luni de pauză din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, începând din 18 mai, 4.700,dintr-un total de 6.300 de angajați, s-au reîntors la serviciu și lucrează în două schimburi, cu respectarea unor reguli stricte privind distanțarea socială și siguranța sanitară. Muncitorii vor purta mănuşi, măşti şi viziere.

Pe data de 17 martie,FordRomânia anunța suspendare temporară a producției la fabrica din Craiova. De altfel, decizia era valabilă nu doar pentru uzina de la Craiova, ci și pentru majoritatea unităților de producție aleFord din întreaga Europă.

Începând din 19 martie, 6.000 de angajați ai uzinei Ford Craiova au intrat în șomaj tehnic, reprezentanții companiei anunțând atunci că măsura este valabilă până la data de 5 aprilie, cu posibilitatea de prelungire.

La începutul acestui an, reprezentanții Ford Craiova anunțau că fabrica plănuiește să atingă un nou record în ceea ce privește producția, cupeste 1.000 de vehicule construite pe zi. Pandemia de coronavirus a dat însă peste cap acest plan.

Peste 200 de cazuri de coronavirus în județul Dolj

Potrivit datelor transmise, vineri, de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Dolj au fost confirmate, până acum, 217 cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

La nivel național, bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 18.982 de cazuri, cu 191 mai multe față de datele transmise joi. În continuare, 182 de pacienți sunt internați la terapie intensivă. Bilanțul deceselor, în România, a ajuns la 1.248.

De asemenea, de la începutul pandemiei, 12.829 de persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile medicale.

Până vineri, la ora 13.00, în România au fost prelucrate 421.451 de teste.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)