Spitalele unde au fost transferați pacienții evacuați din pavilionul Institutului „Matei Balș” care a luat foc

Spitalele unde au fost transferați pacienții evacuați din pavilionul Institutului „Matei Balș” care a luat foc

Spitalul Matei Balș din Capitală a fost cuprins de flăcări,vineri dimineață, în jurul orei 5.00. Patru persoane și-au găsit sfârșitul în acestă tragedie, dintre care treiau fost găsite carbonizate.102 pacienți cu COVID-19 au fost evacuați.

Spitaleleunde au fost transferați pacienții afectați de incendiul la Institutul Matei Balș

Dintre cei102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului „Matei Balș”, la momentul incendiului, la Spitalul „Marius Nasta” au fost transferați4 pacienți, două femei și doi bărbați, cu vârste între 62 și 89 de ani. Dintre aceștia, o femeie și un bărbat sunt în stare gravă și au fost internați la Terapie Intensivă, a anunțat managerul spitalului, Beatrice Mahler.

Autoritățile din Ministeru Sănătății au declarat că53 de pacienți au fost transferați cătreunitățile sanitare din Capitală dupăcum urmează:

 • 11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București
 • 5 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din București
 • 6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”;
 • 4 pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș
 • 5 pacioenți la Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”
 • 3 pacienți la Spitalul Militar Central-ROL 2
 • 4 pacienți la Spitalul „Witting”
 • 4 pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”
 • 1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”
 • 3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”
 • 7 pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca

Conform informațiilor primite, unul dintre pacienții ajunși la Spitalul de Urgență Floreasca este cel care a avut nevoie de resuscitareși care, între timp, a decedat (a patra victimă). Este vorba despre o femeie, în jurul vârstei de 80 de ani, care avea și arsuri pe 20% din suprafața corporală.

Echipele medicale evaluează în prezent starea de sănătate atât a pacienților transferați, cât și a celor rămași în Institutul „Matei Balș”.

Aparținătorii pacienților de la INBI „Matei Balș” pot verifica situația despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” din Capitală la cele două numere de telefon puse la dispozitie de DSU: 021.2069398 si 021.2648515

Anchetatorii fac cercetări la fața locului pentru a stabili cauza exactă a tragediei

Primele persoane care au sosit vineri dimineață la Institutul Matei Balș au declarat că flăcările au fost atât de mari, încât este posibil să se fi format chiar și o mică deflagrație. Fiind vorba despre mulți pacienți Covid, cantitatea de oxigen din interior era mare și nu este exclus ca flăcările să fi fost alimentate de acest aspect. Incendiul de la Institutul Matei Balș ar fi izbucnit din cauza unui reșou.