Tratamentul victimelor de la Colectiv ar putea fi plătit pe viață de stat. Proiectul a trecut de Senat

Tratamentul victimelor de la Colectiv ar putea fi plătit pe viață de stat. Proiectul a trecut de Senat
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatul a aprobat, luni, propunerea legislativă referitoare la acordarea de sprijin financiar pentru plata tratamentelor victimelor incendiului de la Colectiv pe durata întregii vieţi a acestora, transmite Agerpres.

Cu unanimitatea voturilor senatorilor prezenţi (111) a fost adoptată propunerea legislativă iniţiată de un grup de senatori PNL, USR, UDMR şi ALDE pentru modificarea şi completarea articolului 1 din OUG nr. 56/2015 privind plata tratamentului medical în străinatate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv.

Prin acest act normativ se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, pe o perioadă nelimitată, în ţară şi străinătate, atât în spitale private cât şi de stat, la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, sau cu internare şi în orice altă formă. Victimele beneficiază de tratamente medicale pe întreaga durată a vieţii, dacă acestea sunt în legătură de cauzalitate directă cu evenimentul din 30 octombrie 2015.

Legea are un caracter ordinar şi a fost adoptată de Senat ca primă Cameră sesizată.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe