Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Cum putem să ne menținem mobilitatea și independența (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Cum putem să ne menținem mobilitatea și independența (VIDEO)
Foto: Facebook / Alina Badic Oficial

Alina Bădic și invitata sa ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, dr. Laura Dospinescu, medic specialist reumatologie, au vorbit despre menținerea mobilității și despre cauzele care duc la scăderea ei.

Citiți și: Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie 2022. Aspecte de mare intensitate (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic, despre mobilitate

„Fie că obosim mai repede, scăpăm lucruri din mână, urcăm mai greu scările sau pur și simplu ne ridicăm tot mai greu de pe scaun, înseamnă că avem probleme de mobilitate și o performanță musculară scăzută. Din păcate, toate aceste semne nu mai sunt specifice doar îmbătrânirii, recuperarea fiind cu atât mai dificilă atunci când suntem sedentari, imobilizați sau avem diferite afecțiuni, mai ales în contextul actual plin de incertitudini”, a spus Alina Bădic, în debutul emisiunii.

Întrebat despre cauzele de scădere a mobilității, dr. Laura Dospinescu a explicat: „Pentru a înțelege care sunt cauzele scăderii mobilității este important să aruncăm o privire asupra celor două elemente ale mobilității, elementul articular și cel muscular. Scăderea mobilității se datorează atât afectării articulare, cât și afectării musculare. De aceea, cele două afecțiuni, chiar dacă se preced una pe cealaltă, la un moment dat, în timp, ele ajung să co-existe. Afectarea articulară, a structurilor articulare, mergea mână în mână cu afectarea axului articular”.

„Asta va înseamna, în timp, afectarea musculaturii care intervine în mobilitatea articulară. Pe de cealaltă parte, afectarea musculară va avea impact asupra mobilității fiziologice articulare, cu suprasolicitarea elementelor articulare, care se vor deteriora, motiv pentru care este necesară o nutriție corectă atât a elementelor articulare, cât și a celor musculare, și trebuie inițiată cât mai precoce, eventual preventiv, să nu așteptăm să ajungem la probleme”, a continuat medicul.

Citiți și: Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Cum recunoaștem falșii astrologi, care ne îndepărtează de cunoașterea aspectelor destinului

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Partidul lui Karl Nehammer a pierdut alegerile din Austria Inferioară, fieful formațiunii. OVP nu va mai avea majoritate parlamentară. Cel mai mare grup de migranți din regiune e format chiar din români
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo
18:39 - „Doamne, hai că nu suntem pierduți!”. O ambulanță blocată în zăpadă a fost împinsă de un grup de petrecăreți. Tinerii au mers 2 kilometri prin viscol pentru a ajunge la autospecială (VIDEO, FOTO)
18:13 - Vrancea: Un tânăr de 20 de ani a violat o bătrână în vârstă de 88 de ani