Vești bune pentru bucureșteni. Nicușor Dan anunță că s-au depus şase oferte pentru a achiziționa 100 de autobuze electrice

Vești bune pentru bucureșteni. Nicușor Dan anunță că s-au depus şase oferte pentru a achiziționa 100 de autobuze electrice
Foto: Facebook Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat în cursul zilei de joi, pe pagina sa de Facebook, că s-au primit șase oferte în cadrul procedurii de achiziţie a 100 de autobuze electrice, iar în perioada următoare urmează evaluarea propunerilor făcute.

Valoarea estimată a cotractului depăşeşte 300 de milioane de lei, iar primele 34 de autobuze ar urma să fie livrate în primul an de la semnarea contractului.

Noi autobuze electrice pentru bucureșteni

„A fost finalizată etapa de depunere a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a unui număr de 100 de autobuze electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară acestora, pentru modernizarea transportului public în comun din Capitală, astăzi fiind ultima zi pentru depunerea acestora”, a transmis, joi, Nicuşor Dan.

Edilul a mai precizat că cele șase oferte au fost propuse de:

  • BMC TRUCK & BUS
  • SOLARIS BUS & COACH sp. z. o. o.
  • KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S
  • MERCEDES-BENZ TRUCKS & BUSES ROMANIA SRL
  • NEW KOPEL CAR IMPORT
  • Asocierea dintre OTOKAR EUROPE FILIALA BUCUREŞTI (Leader) şi Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.S.

„Urmează etapa de evaluare a ofertelor, astfel încât să putem desemna un câştigător în cel mai scurt timp”, a adăugat primarul general al Capitalei.

Noile autobuze electrice vor fi din gama de 12 metri lungime şi vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uşi duble şi aer condiţionat.

Urmăriți B1TV.ro și pe