Adrian Bența, despre șomajul mare din rândul tinerilor: Părinții ar trebui să își lase copiii să se întrețină singuri / În școli se predau foarte multe meserii care nu sunt regăsite în viața reală (VIDEO)

Adrian Bența, despre șomajul mare din rândul tinerilor: Părinții ar trebui să își lase copiii să se întrețină singuri / În școli se predau foarte multe meserii care nu sunt regăsite în viața reală (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Părinții ar trebui să își lase copiii să se întrețină singuri, a declarat Adrian Bența, consultant financiar, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru, acolo unde a comentat faptul că România se numără printre statele UE cu cele mai mari rate ale șomajului în rândul tinerilor, un capitol la care stau mai rău doar Spania, Grecia, Suedia și Italia.

Adrian Bența, pe B1 TV, despre șomajul mare din rândul tinerilor

Întrebat despre datele Eurostat, consultantul financiar român a explicat: „Dacă ne uităm la tendința evoluției vârstei populației, prin care, din păcate, cei care pleacă dintre noi sunt mai mulți decât cei care vin, există acest fenomen de îmbătrânire a populației și de scădere a noilor născuți. Răspunzând însă punctual la situația tinerilor care sunt în afara unui loc de muncă, aș spune eu că avem niște cauze nu numai neapărat economice, cât și de natură socială”.

„Am observat și am întâlnit foarte multe cazuri, în ultimul timp, în care tinerii care ar trebui să înceapă o activitate profesională sunt în continuare sprijiniți de părinți, sunt în continuare „ținuți în brațe” de părinți, astfel încât aceștia nu au o motivație să caute un job, să aibă banii dumnealor, să aibă veniturile proprii și să se întrețină, pentru că deja părinții fac eforturi mai multe. Aici este o problemă socială, spun eu, din cauza părinților care ar trebui să își lase copiii să decidă singură sau să se întrețină singuri”, a continuat Adrian Bența.

„Apoi mai există o problemă a sistemului de școlarizare. Sunt foarte multe meserii care se predau în școli care nu sunt regăsite în viața reală, sau, aș spune ea, e prea multă teorie, în școală, pe care noi nu o regăsim în practică, ceea ce face ca angajatorii care au nevoie de muncă calificată să nu găsească acea muncă calificată”, a mai spus el.

Adrian Bența susține că „statul român a avut și are în continuare astfel de metode de a stimula angajarea acestor tineri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)