10 lucruri pe care le fac oamenii de succes în week-end

10 lucruri pe care le fac oamenii de succes în week-end

Oamenii de succes se folosesc de weekend-uri pentru a se deconecta de la activitățile cotidiene și pentru a ieși din rutină. Deși pare a fi simplu, nu fiecare persoană reușește să-și organizeze în mod eficient zilele libere și de multe ori, nu se obține efectul scontat. În mod concret, mulți bucureșteni care aleg să facă o ieșire la munte în weekend se întorc deseori acasă mai obosiți decât erau atunci când au plecat. Pentru a vă ajuta să găsiți cele mai bune soluții, am preluat câteva dintre ideile aplicate de către oameni de succes:

1. Își fac timp pentru cei dragi. Chiar dacă majoritatea oamenilor de succes sunt foarte ocupați în cursul săptămânii, cele două zile libere sunt rezervate, de regulă, pentru familie și prieteni.

2. Merg în vacanță pentru a-și încărca bateriile, mai ales după ce au avut o săptămână încărcată sau stresantă. Bineînțeles, aceste scurte vacanțe nu presupun deplasări obositoare, ci experiențe relaxante, liniștitoare.

3. Fac mișcare, mai ales dacă în timpul săptămânii nu au avut timp. Chiar și cei pasionați de fitness au perioade în care nu reușesc să ajungă la sală, fapt pentru care, regenerarea forțelor poate avea de suferit. Pentru a readuce echilibrul în corp, este necesară o activitate fizică de intensitate cel puțin medie.

4. Iau o pauză de la online și tv. Fie că renunță pentru câteva ore la telefon, computer, internet și televiziune sau că reduc la minim contactul cu acestea, aceste deconectări sunt întotdeauna benefice.

5. Nu se lasă înnebuniți de muncile casnice. Aproape fiecare persoană are multe lucruri de făcut în week-end, însă obligațiile casnice nu trebuie să reprezinte o tortură și o preocupare constantă. În funcție de religie, oamenii au și ocazia de a-și lua zile de odihnă în adevăratul sens al cuvântului. România este o țară creștină, așa că ziua de odihnă este Duminica.

6. Își urmează pasiunea. Fie că e vorba de grădinărit, gătit, olărit, sport, jocuri, pariuri online sau de un anume meșteșug, fructificarea unei pasiuni oferă un sentiment aparte de împlinire, diferit de cele profesionale.

7. Socializează. Nu este vorba de Instagram, Facebook sau Twitter, ci de socializarea tradițională. Psihologii au descoperit că sentimentul de bucurie simțit de oameni în timpul socializării este extrem de intens. Desigur, acest lucru este valabil atâta timp cât și compania este plăcută…

8. Se odihnesc. De multe ori somnul este o problemă pentru oamenii de succes, care deseori se plâng de faptul că nu le ajunge numărul de ore din zi. În anumite momente, persoana are nevoie de odihnă și de nimic altceva. Atenție! Calitatea somnului contează…

9. Își fac planuri. Pe lângă obiectivele zilei și cele ale săptămânii, oamenii de succes trebuie să aibă în vedere și planurile pe termen mediu și lung, care deseori pot fi neglijate din cauza unui program foarte încărcat. Tocmai de aceea, oamenii de succes își alocă timp și pentru a se organiza și pentru a-și analiza situația în zilele libere.

10. Citesc, se roagă sau meditează. Schimbarea rutinei de zi cu zi este benefică, mai ales dacă activitățile incluse sunt benefice pentru organism. Fie că citesc o carte interesantă, că merg la biserică sau că meditează în aer liber, aceste activități sunt dovedite ca fiind terapeutice.

Oamenii de succes știu că week-end-ul trece repede și că nu este bine să-și piardă foarte mult timp făcându-și programul, așa că purced rapid la ce au de făcut!

Ultima oră
22:50 - Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - Centrul European pentru Controlul Bolilor avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti