21 decembrie este ziua în care acum 28 de ani revoluţia începută la Timişoara se muta la Bucureşti. Atunci, zeci de mii de bucureșteni au avut curaj să-și strige libertatea! Ca în fiecare an, ceremonia de comemorare a avut loc la Cimitirul Eroilor, unde sunt îngropaţi cei ce şi-au pierdut viaţa în lupta impotriva comunismului. Zeci de oamenii au mers să depună coroane de flori şi să aprindă lumânări.
Șeful statului a cerut ca investigațiile din Dosarul Revoluției să fie finalizate cât mai repede.
28 de ani de la Revoluție!
#DIRECT_ONE_1wa48t#
Imnul ţării a cântat pentru cei care în urmă cu 28 de ani şi-au dat viaţa pentru libertate. Într-o atmosferă solemnă zeci de oameni au participat la slujba de comemorare a eroilor căzuţi. Prima coroană a fost depusă tocmai din partea preşedintelui României.
La cimitir au venit şi oameni simpli, care au vrut să le aducă un omagiu revoluţionarilor. Un tânăr a venit cu o chitară şi a cântat în faţa mormintelor.
28 de ani de la Revoluție! Peste 1000 de morți, niciun vinovat
#DIRECT_ONE_7oswf5#
Aşadar a fost începutul sfârşitului pentru cuplul Ceauşescu. O schimbare care a costat viaţa a sute de tineri. Iar acum la 28 de ani de atunci, aflăm că totul ar fi fost o diversiune. Pusă la punct din timp. Adică de prin 87.
În urmã cu 28 de ani, Nicolae Ceaușescu convoca, la propunerea primarului capitalei, Barbu Petrescu, o mare adunare de condamnare a revoluției de la Timișoara și care sã arate cã restul poporului era strâns unit în jurul șefului statului.
Atunci, Nicolae Ceaușescu înfiera cercurile imperialiste care doreau rãul țãrii și promitea 100 de lei în plus la salariu.
La un moment dat, un zgomot ce semãna cu o bubuiturã, auzitã în mulțimea din fața balconului Comitetului Central din care vorbea dictatorul, a provocat dezordine printre manifestanþi. A fost începutul sfârșitului pentru cuplul Ceaușescu.
Era acea bubuiturã despre care acum procurorii militari spun cã a fost o diversiune bine pusã la punct.
Apoi pe strãzile Capitalei s-a dezlãnțuit iadul.