UPDATE // Cei zece pacienți decedați în incendiul de la Piatra – Neamț aveau vârste cuprinse între 67 și 86 de ani

UPDATE // Cei zece pacienți decedați în incendiul de la Piatra - Neamț aveau vârste cuprinse între 67 și 86 de ani
FOTO: www.ziarpiatraneamt.ro

UPDATE 10.41 //Surse spun că cele 10 persoane care au decedat în în timpul incendiului de la AIT Piatra – Neamț nu vor fi trecuți la morți de COVID-19. Reamintim că aceștia se aflau în secția de terapie intensivă a spitalului, în stare gravă din cauza infecției cu noul coronavirus.

UPDATE 9.11 //Persoanele care au decedat în incendiul de la Piatra Neamț suntsunt 7 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste cuprinse între 67 şi 86 ani, potrivit unui comunicat de presă, al SJU Piatra – Neamț. „Ceilalţi 6 pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi, sâmbătă noapte, către Spitalul modular din Leţcani. (…) Conducerea SJU Piatra-Neamţ a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activităţii de salvare a vieţilor pacienţilor care necesită ventilaţie mecanică. Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În acelaşi timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unităţii sanitare, a unui salon pentru ATI”, se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

UPDATE 8.23 //Aeronava Spartan a decolat de la București, în jurul orei 7.00, iar medicul de gardă, care a salvat pacienții din secția ATI de la Piatra – Neamț este transportat în Belgia pentru tratament. Pcientul avea arsuri de gradul III și IV pe 40% din suprafața corpului.

„Nu avem alţi pacienţi care să necesite transfer în Belgia din cauza incendiului. Ce avem acum sunt pacienţii cu SARS-CoV-2, ca şi alţi pacienţi din ţară, care au fost transferaţi la terapie intensivă la Leţcani. (…) Un singur medic este, cel care a fost adus aici. Există, dacă nu mă înşel, o asistentă medicală sau poate două care sunt cu arsuri, dar cu suprafaţă mică, care nu necesită transfer, la membrele inferioare. Ele vor fi îngrijite în condiţii bune acolo unde sunt”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, după ședința de urgență de la MAI, potrivit G4media.

UPDATE 23.55 // Ministerul Apărăii anunță căaeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale îl va prelua pe medicul de gardă rănit în timpul incendiului și va ajunge la București în jurul orei 01.00.

UPDATE 22.28 //„Pacienții suntr transferați în acest moment la Iași pentru tratament suprot COVID-19. Am avut discuții cu privire la situația din ATI, azi s-a făcut transferul de la etajul 3 la etaju 2. Există o anchetă în evaluare. În acest moment gestionăm situația pacienților ce trebuie să fie tranferați. Am avut o celulă de criză, tocmai pentru a evalua o capacitate de ATI, revenirea secției de ATI la etajul 3 și refacerea secției de la etajul 2 în două săptămâni. În acest moment merg la Iași să mă asigur că au tratamentul necesar”, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

UPDATE 22.06 //O aeronavă a MAPN urmează să pornească spre Iași pentru a prelua pacienții care au suferit arsuri. Aceștia vor fi aduși la București, printre ei se numără și medicul de gardă, care a intervenit întimpul incendiului pentru salvarea pacienților. Acesta ar urma să fie adus la Spitalul Floreasca.

UPDATE 22.00 //Ministrul Sănătății a ajuns la Spitalul Județean din Piatra – Neamț. Ministrul se află în interiorul spitalului.

UPDATE 21.54 //Ministrul Sănătății urmează să ajungă la Piatra – Neanț, tot în această noapte va merge să analizeze și situația de la Iași.

UPDATE 21.45 //Premierul Ludovic Orban a ajuns la MAI, acolo unde are loc celula de criză la carev participă și secretarul de stat Raed Arafat. Ministrul de Interne, Marcel Vela se întoarce de urgență la București.

Medicul care s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva pe pacienți din incendiul de la ATI va fi transportat cu un elicopter la Spitalul Floreasca din Capitală.

UPDATE 21.42 //Parghetul general va prelua ancheta în cazul incendiului din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, așa cum se arată într-un comunicat.

UPDATE 21.35//Încă un salon ATI va fi deschis la Spitalul Mobil de la Lețcani, după cum a confirmat și managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț. „„Sunt locuri pentru şase pacienţi COVID-19 pozitivi, pacienţi de Terapie Intensivă. Vor fi duşi direct la spitalul mobil de la Leţcani, unde deschidem încă un salon de şase paturi Terapie Intensivă. Două locuri libere mai erau în urmă cu două ore. Vom putea să absorbim toţi pacienţii cu probleme de la Neamţ. În total vor fi disponibile 18 paturi. Încercăm să rezolvăm problemele de personal”, a spus Dorobăţ, potrivti G4media.

UPDATE 21.30 //Primele ambulanțe de la Iași au ajuns la Piatra Neamț și stau la coadă pentru preluarea pacienților.

UPDATE 21.16 //Celulă de criză la MAI, cu participarea premierului Ludovic Orban și a secretarului de stat Raed Arafat.

UPDATE 21.00 // Am trimis două mașini de victime multiple și două mașini de ATI SMURD, pregătim în continuare echipaj pentru încă o mașină de victime multiple și încă o mașină de ATI. Pacienții pe care îi așteptăm sunt în numpr de 7, unul prezintă arsuri, iar restul 6 pacienți COVID-19, ventilați mecani”, a declarat Diana Cimpoeșu, purtător de cuvânt SMURD Iași, pentru B1 TV.

Reamintim că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru se va deplasa în această seara la fața locului, la Piatra Neamț, acolo unde a avut loc tragedia.

UPDATE 20.40 //Potrivit ISJU Piatra – Neamț 10 pacienți au decedat în timpul incendiului din secția ATI.Alte cinci persoane, printre care medicul de gardă și o asistentă, au fost răniți și de află în stare critică.

UPDATE // „„Vestea bună e că incendiul a fost stins în totalitate. Nu a fost afectată decât secţia ATI. Există 8 decedaţi în urma incendiului, un cadru medical de gardă care suferă arsuri pe 40% din corp urmează să fie transferat la Iaşi. A fost activat Planul Roşu. Celelalte secţii ale spitalului nu au fost afectate. Toţi pacienţii sunt în siguranţă.Aşteptăm raportul oficial al ISU pentru a vedea care a fost exact cauza incendiului”, a precizat managerul Spitalului Județean Piatra Neamț.

UPDATE //Potrivit ministrului Tătaru există opt persoane decedate în urma incendiului din această seară. Incendiul a fost lichidat.

UPDATE //Purtătorul de cuvânt al ISU Piatra Neamț a anunțat că s-a mobilizat personal de acasă pentru a se deplasa la Piatra Neamț, în vederea preluării celorlalți pacienți bolnavi de COVID-19,dar și a medicului cu arsuri pe 80% din suprafața corpului,care au scăpat din secția ATI de la Piatra Neamț, pentru Digi 24.

UPDATE //Medicul de gardă, dr. Cătălin Denciu, a încercat să evacueze pacienți și are arsuri de gradul II și IIIpe 80% din suprafața corpului. În secția de ATI de la Spitalul Județean Piatra – Neamț erau internați 16 pacienți, informează Digi 24.

Șapte persoane au decedat în urma unui incendiu la ATI, toți ar fi fost persoane intubate. Secția de terapie intensivă a spitalului a fost distrusă. Până la această oră nu este cunoscut numărul persoanelor rănite în urma incendiului.

În prezent, mai multe echipaje intervin laSpitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț. A fost activat planul roșu de intervenție, din informațiile pe care le avem pentru moment nu a fost necesară și intervenția echipajelor din alte județe.Medicul de gardă din secția ATI, care a încercat să îi salveze pe pacienți a suferit arsuri de gradul II și III pe 80% din corp, scrie Ziarpiatraneamț.

Știre în curs de actualizare

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“