90% din elevii de clasa a VIII-a, înscriși la Evaluarea Națională. Sorin Cîmpeanu: Se păstrează distanțarea, obligativitatea de a purta mască și aerisirea spațiilor de clasă

90% din elevii de clasa a VIII-a, înscriși la Evaluarea Națională. Sorin Cîmpeanu: Se păstrează distanțarea, obligativitatea de a purta mască și aerisirea spațiilor de clasă
foto: Facebook @ Sorin Cimpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat luni seară că 132.630 din cei 147.660 de elevi de clasa a VIII-a se înscriseseră până atunci pentru a susține Evaluarea Națională. Numărul final va fi cunoscut marți, la ora 17, conform demnitarului.

90% din elevii de clasa a VIII-a, înscriși la Evaluarea Națională. Ce a declarat Sorin Cîmpeanu

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că nu se va mai face triajul epidemiologic la intrarea la examen, dar se vor păstra alte regulide protecție sanitară, precum distanțarea sau obligativitatea purtării măștii.

„Recomandările care vor fi postate astă seară vor face toate acele precizări: fără triaj epidemiologic, termometrizare. Se păstrează însă distanţarea, se păstrează obligativitatea purtării măştii de protecţie, aerisirea spaţiilor de clasă. Deci, toate aceste reguli de protecţie sanitară se vor păstra”, a explicat el, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Ministerul Educației, spune Sorin Cîmpeanu, a adaptat tematica de examen la specificul anului școlar curent, unul „total atipic”.

„Ministerul Educaţiei a luat acele măsuri administrative pentru a veni în sprijinul elevilor înţelegând dificultăţile pe care le-au întâmpinat. Este vorba despre micşorarea numărului de note necesare încheierii situaţiilor şcolare la minimum două, este vorba de prevederi precum posibilitatea de a face construcţii pe foaia de examen – matematică, geometrie, de a sublinia textele la examenul de limba română. Nu mai sunt considerate semne distinctive, deoarece toţi au posibilitatea să facă acest lucru. Creşte timpul alocat – 15 minute – pentru a completa casetele. Deci, sunt lucruri mici, dar care toate la un loc vin în sprijinul elevilor. Toate aceste recomandări vor face obiectul unui document care va fi postat astă seară pe site-ul Ministerului Educaţiei. Recomandări pentru elevi şi părinţi”, a adăugat ministrul.