A doua prelungire a termenului de încheiere a lucrărilor de la Arcul de Triumf, pasajul Piaţa Sudului, Spitalul “Victor Gomoiu” şi Observatorul Astronomic: Obiectivele ar trebui finalizate până la 30 octombrie

A doua prelungire a termenului de încheiere a lucrărilor de la Arcul de Triumf, pasajul Piaţa Sudului, Spitalul “Victor Gomoiu” şi Observatorul Astronomic: Obiectivele ar trebui finalizate până la 30 octombrie
Foto: facebook.com/gabifirea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că Executivul a prelungit până la 30 octombrie termenul de finalizare a lucrărilor făcute din fonduri europene la toate obiectivele din Capitală care trebuiau încheiate joi, informează News.ro.

Obiectivele în cazul cărora a fost prelungit termenul de finalizare sunt Arcul de Triumf, pasajul Piaţa Sudului, Spitalul Gomoiu şi Observatorul Astronomic.

Decizia prelungirii termenelor a fost luată pentru că era nevoie de semnarea unor acte adiţionale, iar fosta administraţie nu ar fi iniţiat discuţiile pentru a le semna.

"Aşa cum ştiţi, constructorii ne-au spus că este nevoie de încheierea unor acte adiţionale şi de efectuarea unor plăţi fără de care acele obiective de investiţii nu pot fi finalizate la termenul prevăzut. Din acest motiv, termenul care trebuia să fie astăzi a fost prelungit de Guvern pentru această dată. Este un termen acoperitor. Cel puţin în cazul Arcului de Triumf, nu se pune problema unei alte prelungiri după acest termen", a declarat joi Gabriela Firea.

Totodată, edilul a precizat că săptămâna viitoare va avea loc o ședință de lucru în care se va stabili care sunt actele adiționale și sumele care terbuie să fie aprobate în cazul fiecărui obiectiv de investiții al cărui termen de finalizare a fost depășit.

"La Piaţa Sudului, am înţeles că se lucra cu 200 şi ceva de angajaţi, acum se lucrează cu mai puţin de 100. E adevărat că este vară şi e cald, dar totuşi intenţia noastră este să mărim ritmul, nu să îl slăbim, mai ales că este o perioadă de vară şi atunci când nu sunt ploi, e o perioadă potrivită pentru lucrări edilitare", a mai spus primarul Capitalei.

Este pentru a doua oară când termenul de finalizare a acestor obiective a fost prelungit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)