Acuzații grave în dosarul lui Gheorghe Dincă. Documentul care poate da peste cap Cazul Caracal

Acuzații grave în dosarul lui Gheorghe Dincă. Documentul care poate da peste cap Cazul Caracal

Verdictul în cazul Caracal încă se lasă așteptat. Noi dezvăluiri au apărut în dosar, la ultimul termen, cu privire la un document-cheie care ar putea răsturna ancheta.

Decizia de impozitare pe numele fiicei lui Gheorghe Dincă de anul trecut, găsită în dormitorul casei Monstrului din Caracal, a dispărut din rechizitoriu, a atras atenția avocata familiei Melencu, care acuză organele de cercetare că au sustras documentul pentru a ascunde legătura femeiicu dispariția Luizei și Alexandrei.

„Actele personale din 2019 ale fiicei sale erau în casă la el. Dar ce este interesant, este că un polițist le-a sustras. Apar în fotografie, dar nu mai apar în procesul verbal. Intenționat s-a tras de timp pentru a fi acoperiți adevărații făptuitori. El a spus în sală: ‘În acea curte nu a fost omorât niciun om'”, a declarat avocata familiei Melencu.

Mamele Luizei și Alexandrei cred că nu Gheorghe Dincă este autorul crimelor

La ultimul termen, Gheorghe Dincă a fost pus față în față cu mamele celor două victime. Presupusul criminal a declarat din nou că nu el este asasinul, ci că a fost bătut și obligat de polițiști să-și asume aceste fapte.

Declarațiile lui Dincă au reușit să le impresioneze pe cele două femei.

„Să știți că ajung să-l cred, chiar îl cred”, a declarat mama Alexandrei Măceșanu. „A început să plângă. A afirmat că le-a răpit, dar în curtea lui nu s-a întâmplat nimic”, a declarat mama Luizei Melencu.

Cazul Caracal, povestit pe scurt

Alexandra Măceșanu a dispărut pe data de 24 iulie 2019. Ea plecase din localitatea Dobrosloveni către Caracal, pentru a merge la meditații. Niciun autobuz și niciun alt mijloc de transport în comun nu circula între cele două localități. Multe dintre dintre rutele interjudețene din Olt au fost desființate. Fata nu avea altă opțiune.

Gheorghe Dincă a luat-o în mașină pe Alexandra Măceșanu și a dus-o acasă la el. Într-un moment de neatenție al lui Gheorghe Dincă, fata a apucat să pună mâna pe telefon și să sune la 112. Aceasta a povestit că a fost bătută și violată și a oferit informații aproximative cu privire la locația în care se află.

Polițiștii și procurorii din județul Olt nu au intervenit la timp pentru a o salva pe tânără. Aceștia au intrat în casa lui Gheorghe Dincă abia la 19 ore de la apelul disperat al tinerei.

Polițiștii din Caracal au declarat că au reușit localizarea casei lui Dincă după miezul-nopții, iar în jurul orei 01:00-01:30 erau în fața porții acestuia, pregătiți să pătrundă. Procurorii însă, s-au opus. Asta s-a întâmplat în data de 26 iulie, ziua în care legiștii spun că ar fi decedat Alexandra Măceșanu.

La câteva zile de la acest eveniment, mai mulți șefi ai Poliției au fost demiși, iar ministrul de Interne Nicolae Moga și-a depus mandatul la doar o săptămână de la învestire.

Ancheta lui Gheorghe Dincă a întâmpinat multe dificultăți. În ultimul an, „Monstrul din Caracal” și-a schimbat în repetate rânduri declarațiile în fața anchetatorilor.

Pe data de 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu (pentru infracțiunea de viol). Procesul lui Gheorghe Dincă a început abia în mai 2020. Monstrul din Caracal este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Luiza Melencu este cealaltă victimă a lui Gheorghe Dincă, dispărută din aprilie 2020.

Ultima oră
19:46 - Explozie de proporții la parterul unui bloc din centrul orașului Satu Mare. Cel puțin o persoană a fost grav rănită (VIDEO)
19:33 - Marcel Ciolacu, despre decizia lui Liviu Dragnea de a-și face partid: „O să am maturitatea de a pleca când o să fiu o frână în viitorul PSD”
19:30 - PSD va depune un proiect de lege pentru sprijinirea IMM-urilor. Ciolacu: Sunt măsuri concrete de sprijin în fața acestui val de scumpiri
19:26 - Radu Mocanu, unul dintre jurnaliștii bătuți într-o pădure din Suceava: Suntem nemulțumiți de felul în care a fost încadrat incidentul. Am fost jefuiți, iar la Boșutar cred că se poate vorbi și de tortură (VIDEO)
19:11 - Ministerul Culturii: Cinematografele, instituţiile de spectacole şi/sau concerte – deschise cu până la 50% din capacitatea maximă
19:02 - Peste 3.000 de elevi și profesori au fost testați pozitiv pentru COVID-19, după 10 zile de la începutul anului școlar
19:01 - Ludovic Orban, după declarațiile informale ale lui Klaus Iohannis: Pare ceva făcut de echipa Cîțu. Eu nu pot să cred că Președintele României poate să se pronunțe în favoarea unuia sau altuia dintre candidați
18:46 - Accident pe A1. O mașină a luat foc, după ce s-a ciocnit cu un autocar în care se aflau 30 de persoane
18:40 - Polonia: Guvernul a recomandat ca a treia doză de vaccin Covid-19 să fie administrată deja persoanelor cu vârsta peste 50 de ani și personalului medical
18:31 - Sorin Cîmpeanu: Este falsă problema neplății burselor pentru 400 de studenți