Adio cash în Biserică! A apărut CUTIA MILEI DIGITALĂ în care poți DONA cu CARDUL

Adio cash în Biserică! A apărut CUTIA MILEI DIGITALĂ în care poți DONA cu CARDUL

Tranzacțiile cu bani cash sunt tot mai mult un lucru ce ține de trecut. Și Biserica se adaptează spiritului economic al vremurilor și renunță, treptat, la banii lichizi. Fireste, la donații nu va renunța niciodată, fiindcă acestea îi susțin existența, anacronică pentru unii, binevenită pentru alții.

După ce au apărut donațiile online cu cardul de credit, pomelnice online sau în rate (vezi detalii aici), evlavioșii slujitori ai Domnului au ticluit, mai nou, și o cutie a milei electronică. Biserica Evanghelică din Berlin oferă celor ce vor să-și cheltuie banii spre slava lui Dumnezeu și umplerea conturilor grase ale pastorilor posibilitatea a plăti serviciile religioase și a face donații cu cardul

În Biserica Evanghelică din Berlin-Brandenburg-Silezia Oberlausitz (EKBO), potrivit heise.de, a fost instalată o asemenea cutie a milei ultramodernă unde credincioșii pot vărsa din punguța lor electronică direct în cea, tot electronică, a Bisericii. Și asta fără cod pin, direct, fiindcă minunata cutiuță cu arginți virtuali are POS contactless.

Așteptăm momentul când și Biserica Ortodoxă Română va prelua din zbor ideea spre a-și mări considerabil veniturile, mai ales că BOR-ul deja s-a modernizat, parohiile și mănăstirile pitând primi donații în conturi bancare prin intermediul mediului online, prin sms-uri și alte mijloace de ultimă oră.