Adriean Videanu, urmărit penal pentru abuz în serviciu: Instanța a admis o plângere formulată de o societate comercială

Adriean Videanu, urmărit penal pentru abuz în serviciu: Instanța a admis o plângere formulată de o societate comercială

Adriean Videanu este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Judecătoria Sectorului 5 a admis vineri dimineață o plângere formulată de o societate comercială, plângere care se referea la soluția de neîncepere a urmăririi penale dată de procurorii de la Parchetul Înaltei Curți de casație și Justiție în anul 2014.

Societatea respectivă a mai avut câștig de cauză într-un proces deschis în urmă cu doi ani, însă soluția a fost aceeași, de neîncepere a urmăririi penale.

Reprezentanții societății comerciale susțin că în anul 1996 au închiriat de la Primăria Capitalei un teren de aproximativ 10.000 de metri pătrați pentru care ar fi obținut o autorizație provizorie în vederea construirii unui complex comercial. Ulterior, primăria a dispus demolarea clădirii, dând terenul Ambasadei Franței pentru construirea Liceului francez.

Astfel, societatea comercială, care se consideră păgubită de aproximativ patru milioane de euro, a făcut plângere penală împotriva lui Videanu pentru abuz în serviciu.

Acum, Judecătoria a dispus retrimiterea dosarului la Parchet. Procurorii sunt cei care vor decide dacă se poate începe urmărirea penală sau dacă dosarul va fi clasat.