Alexandru Athanasiu: DNA redeschide a treia oară un dosar pentru fapte care nu pot fi imputate. E o aberație pe care o voi reclama la CEDO

Alexandru Athanasiu: DNA redeschide a treia oară un dosar pentru fapte care nu pot fi imputate. E o aberație pe care o voi reclama la CEDO
Foto: ziuaconstanta.ro

Fostul ministru Alexandru Athanasiu a declarat vineri, după decizia ÎCCJ de a redeschide dosarul în care e cercetat alături de Ecaterina Andronescu, că ancheta vizează fapte care nu-i pot fi imputate și că va reclama cazul la CEDO.

„Să redeschizi un dosar a treia oară pentru fapte care nu pot fi imputate potrivit legislaţiei este o aberaţie pe care o voi reclama la CEDO. Eu nu sunt oricine şi nu sunt bătaia de joc a anchetatorilor DNA”, a precizat Athanasiu.

El a susţinut că numele său a fost „batjocorit” timp de un an, dar nu a fost chemat la DNA în acest timp. Fostul ministru a mai spus că numele său nu este pomenit în niciun denunţ din acest dosar, potrivit Mediafax.

ÎCCJ a admis vineri cererea DNA de reîncepere a urmării foștilor miniștri ai Educației în care sunt cercetați pentru abuz în serviciu și achiziții publice. (Detalii AICI)

Ultima oră
07:14 - USR, cu gândul la alegerile anticipate. Cătălin Drulă: „Până la urmă, e corect să ne întoarcem către electorat, dacă nu se poate rezolva criza politică”
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile