Ambasadorul SUA, cu ocazia Zilei Americii: Doresc să avem parte de prosperitate și instituții independente în continuare

Ambasadorul SUA, cu ocazia Zilei Americii: Doresc să avem parte de prosperitate și instituții independente în continuare

Patru iulie este Ziua Independenței, sărbătoarea națională a Statelor Unite ale Americii. Cu această ocazie, ambasadorul Statelor Unite, Mark Gittenstein, va organiza, miercuri seară, o petrecere la reședința sa din București.

„Sunt onorat că reprezint Statele Unite. Doresc ca aceasta să crească, să avem parte de prosperitate în SUA și să avem parte în continuare de instituții independente, să păstrăm acel nivel ridicat de trai, acel nivel de trai la care aspiră cetățenii din toată lumea, inclusiv cei din România,” a declarat acesta într-un interviu în exclusivitate pentru postul B1 TV.

În legătură cu situația de la Curtea Constituțională din România, el a spus că dorește să fie respectate toate instituțiile statului.

„Atâta timp cât păstrați independența instituțiilor din România, direcția în care veți merge va fi cea bună,” a precizat ambasadorul.

Petrecerea, care are 4.000 de invitați, va începe cu discursul lui Gittenstein la ora 19:00, urmând marșul infanteriștilor marinei SUA. În cadrul festivităților, va avea loc și un concert.

Ambasadorul Americii, declarații cu ocazia zilei naționale a SUA

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21145').select();" id="embed_text_21145" />