Amenda luată de o tânără care era pe litoral, când trebuia să fie în carantină. Cum s-a dat de gol

Amenda luată de o tânără care era pe litoral, când trebuia să fie în carantină. Cum s-a dat de gol
Foto: Lavinia Mihaela Hrudei / Facebook

O tânără din judeţul Suceava, care era pe litoral când trebuia să fie în carantină, a primit trei amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, informează monitorulsv.ro.

Amendată pentru că nu a respectat măsura carantinei

Lavinia Mihaela Hrudei nu este vaccinată anti-COVID-19. Ea s-a venit din Olanda pe 22 august şi le-a declarat vameşilor că locuinţa în care se va autoizola se află în comuna suceveană Pătrăuţi.

Polițiștii au mers la ea să vadă dacă stă în carantină. Nu au găsit-o acasă, iar vecinii le-au spus că fata e plecată la mare și chiar pune poze e Facebook de acolo. Agenții au intrat pe pagina tinerei și au văzut că aceasta, când a revenit în țară, în loc să meargă direct acasă și să se autoizoleze, s-a dus în Prahova, apoi la Bucureşti şi în cele din urmă pe litoral.

Așa se face că tânăra a primit trei amenzi, în valoare totală de 3.000 de lei.

Fata, însă, s-a apărat și a spus că la intrarea în țară a făcut un test PCR. Acesta i-a ieșit negativ, așa că a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Suceava să o scoată din carantină. Solicitarea ar fi fost aprobată din 27 august, dar polițiștii nu au știut acest lucru.

Problema e că, potrivit imaginilor publicate pe Facebook, tânăra a început să se plimbe prin ţară pe 23 august, dată la care trebuia să fie în carantină.

Urmăriți B1TV.ro și pe