Andrei Baciu, despre valul 4 al pandemiei, în România: Ușor, ușor începe să crească numărul de cazuri noi

Andrei Baciu, despre valul 4 al pandemiei, în România: Ușor, ușor începe să crească numărul de cazuri noi
Foto: Facebook: Andrei Baciu

Secretarul de stat Andrei Baciu a declarat duminică seara în emisiunea Bună, România, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, că și în România numărul de cazuri începe ușor, ușor să crească, deși este vorba despre o creștere ușoară, spre deosebire de celelalte state. Totodată, secretarul de stat a precizat că următorul val va avea un impact mult mai mic decât celelalte valuri din punctul de vedere al pacienților internați la ATI sau al numărului de decese.

“Sunt lucruri și cifre reale care ilustrează faptele și cum se petrec lucrurile în realitate și deasupra vine și percepția pentru că toată situația asta generată de apariția Sars-Cov-2, pandemia ne-a schimbat viața și atunci nu maie ste un subiect la care să ne facă plăcere, restricții, chstiuni de felul acesta. Trebuie separate cele două, pentru că asta ne va ajuta să luăm decizii bune și să înțelegem cum funcționează lucrurile.

Când separăm cele două dimensiuni și ne uităm la cifre vedem ce se întâmplă în regiune, vedem ce se întâmplă în celelalte țări, vedem ce se întâmplă și în România, unde ușor-ușor începe să crească numărul de cazuri , vedem că avem …de unde erau câteva zeci de cazuri, în ultimele zile avem o sută de cazuri pe zi.

Este o creștere minusculă. În microbiologie, dacă se va continua acest trend, se încadrează într-un scenariu predictibil ținând cont de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, ca, asta e ce se va putea întâmpla.

Dacă ne uităm care sunt elementele care favorizează emergența unui astfel de scenariu . E vară, oamenii călătoresc foarte mult și te întâlnești cu oameni cu care nu te-ai întâlni în mod normal”,a  declarat Andrei Baciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
13:27 - Evoluția epidemiei, tot mai îngrijorătoare: Peste 11.000 de cazuri noi și 208 decese. Una dintre victime, o femeie de 28 de ani, nevaccinată. La ATI sunt internați 1.267 de pacienți cu COVID-19, printre care și 17 minori
13:27 - Chef Adi Hădean, mesaj la finalul sezonului de pe litoralul românesc: „Ăştia-s oamenii pe care nu vreau să-i am oaspeţi şi nici să fiu oaspetele lor”
13:21 - Ariston Genus One, cele mai bune centrale termice pe gaz
13:14 - Camera Deputaților a respins proiectul de lege privind parteneriatul civil
13:13 - Florin Roman: E evident că moțiunea celor de la USR și AUR a fost depusă neregulamentar. Suntem în situația de a avea două moțiuni active la ora actuală în Parlament (VIDEO)
13:12 - Ce a spus Smiley despre sosia Laurei Cosoi de la emisunea Superstar. “Am gusturi bune la femei”
13:06 - Emma Răducanu este aşteptată, alături de Simona Halep, la Cluj-Napoca. Transylvania Open 2021 adună mari nume din topul WTA
13:01 - Marcel Ciolacu: Alegerile anticipate sunt singura varianta. Nu credeam că se poate reseta coaliția (VIDEO)
13:01 - Marcel Ciolacu: Dacă trece moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, Florin Cîțu va sesiza din nou CCR și va reveni prim-ministru. Cei care au depus-o trebuie să o retragă (VIDEO)
12:48 - Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)