Angajații STB protestează. Demonstranții cer salarii mai mari și reclamă și lipsa pieselor (VIDEO, GALERIE FOTO)

Imagine de la protestul angajaților STB, București, 19 ianuarie 2022. Foto: Inquam Photos / George Calin

Angajații STB protestează, miercuri, la sediul companiei. Sindicaliștii amenință că demonstrațiile vor continua în cazul în care angajații nu vor primi salarii mai mari cu 35% și siguranța locului de muncă. După noile modificări de trasee, mai mulți angajați se tem că vor fi dați afară, potrivit B1 TV.

Mai multe imagini de la protest pot fi vizionate în GALERIA FOTO

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Angajații STB protestează la sediul companiei de transport public

Angajații STB intenționează să protesteze în fața sediului în fiecare zi, între orele 11 și 13.

Consiliul de Administrație are o întâlnire cu liderul sindicatului care a organizat manifestația și care susține că situația financiară a companiei ar fi fost gestionată prost. În plus, pe lângă teama de insolvență, angajații reclamă și lipsa pieselor, întrucât autobuzele ar avea aceleași anvelope de ani de zile.

Potrivit sindicaliștilor, anvelopele ar fi ajuns de la norma de garanție de 160.000 de kilometri și, chiar și așa, nu au fost schimbate.

Zeci de angajați ai companiei au semnat o solicitare pentru negocierea unui nou contract colectiv de muncă, context în care au cerut să fie mărit salariul de încadrare cu 35%.

Chiar în aceste momente, angajații Societății de Transport București protestează în fața sediului STB. Aceștia vor să protesteze în fiecare zi, între orele 11 și 13, în fața sediului, pentru a le fi auzite nemulțumirile. Aceștia se tem că compania ar putea intra în insolvență.

Compania a cumpărat anul trecut 4.500 de anvelope, susține directorul, iar anul acesta producătorul ar fi trebuit să livreze 3.000 de anvelope, însă firma câștigătoare a contractului a informat STB că nu va putea livra decât jumătate din lot. Directorul STB pune situația pe seama pandemiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe