ANPC a amendat Hotelul Intercontinental cu 100.000 de lei și a propus închiderea sa definitivă

ANPC a amendat Hotelul Intercontinental cu 100.000 de lei și a propus închiderea sa definitivă
Foto simbol: Pixabay

Hotel Intercontinental nu a reușit să remedieze neregulile nici după trei controale succesive ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, astfel că a fost amendat cu 100.000 de lei și s-a propus sancțiunea complementară de închidere definitivă a hotelului, informează ANPC.

ANPC a propus închiderea definitivă a Hotelului Intercontinental

Echipe ale Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiului București (CPCMB) au efectuat un control la Compania Hotelieră Intercontinental România SA în data de 19 mai, când a aplicat șase amenzi contravenționale în valoare totală 50.000 de lei.

Tot atunci, s-au dispus următoarele măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare a produselor la care s-au înregistrat nereguli; oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor a bucătăriei; oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor a 10 camere verificate și a centrului SPA; propunerea sancțiunii complementare de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni.

Potrivit ANPC, comisarii CPCMB au constatat următoarele abateri de la legislație:

 • utilizarea unor produse din carne și pește fără elemente de identificare și caracterizare și dată limită de consum, elemente fără de care nu se poate stabili conformitatea acestora;
 • utilizarea unor produse refrigerate cu data durabilității minimale schimbată o altă dată de expirare (produse cărora li s-a schimbat starea termică prin congelare);
 • folosirea, atât în blocul alimentar, cât și în minibarurile din camere, a unor produse cu data limită de consum depășită;
 • existența unor preparate finite calde depozitate la temperatura mediului ambiant sau în spatii frigorifice, fără respectarea condițiilor de temperatură, conform legii;
 • utilizarea, la bucătărie, a unor legume cu modificări organoleptice, precum și a unor produse congelate, cu arsuri de congelare;
 • nerespectarea vecinătăților produselor alimentare, în spațiile frigorifice, precum și depozitarea băuturilor direct pe paviment;
 • existența unor condiții igienice necorespunzătoare atât în camerele de hotel, cât și în centrul SPA;
 • lipsa informații privind utilizarea electronicelor;
 • condiții deficitare de amenajare a spațiilor de cazare, care pot pune în pericol viața sau sănătatea consumatorilor (tencuială exfoliată, prize desprinse din perete, cabluri neizolate, geamuri crăpate, protecția unei trepte de la scara de acces la saună deteriorată).

CPCMB a verificat în ziua următoare în ce măsură au fost respectate măsurile dispuse și a constatat că deficiențele nu au fost remediate în totalitate (condițiile igienice și de amenajare deficitare din camere, precum și utilizarea produselor alimentare expirate fiind în continuare întâlnite de echipa de control), așa că a decis extinderea verificării la toate camerele libere ale hotelului.

Astfel, sancțiunile adăugate sau rămase în vigoare în a doua zi de control au fost:

 • alte 4 amenzi contravenționale în valoare de 35.000 lei;
 • menținerea măsurii de oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor pentru bucătărie, centrul SPA și 10 camere de cazare, cărora li s-au adăugat încă 20 de camera (măsura aplicându-se, în total pentru 30 de camere;
 • precum și propunerea de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni.

ANPC spune că situația s-a repetat o zi mai târziu, când comisarii au constatat din nou că măsurile nu au fost îndeplinite și au găsit: materii prime expirate, în spațiul de depozitare al produselor alimentare; preparate finite neetichetate; materii prime congelate cu data limită de c onsum schimbată; preparate gata montate pe farfurii pentru a fi servite, desi bucătăria era oprită de la funcționare; 2 camere oprite de la funcționare, ocupate.

„Ca atare, a mai fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare totală de 15.000 lei – ajungându-se, astfel, la un total de 100.000 lei, amenzi, – și s-a propus sancțiunea complementară de închidere definitivă a hotelului”, notează ANPC.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni