Apelul unei inginere de 86 de ani: „Prin calitate o ţară se poate redresa. Miracolul japonez are la bază calitatea”

Apelul unei inginere de 86 de ani: „Prin calitate o ţară se poate redresa. Miracolul japonez are la bază calitatea”
Foto: adevarul.ro

O ingineră în vârstă de 86 de ani din Timișoara s-a făcut remarcată de-a lungul carierei prin elaborarea unor tehnologii avansate în domeniul solvenţilor organici şi al plastifianţilor pentru fabricarea de mase plastice, potrivit adevarul.ro.

Preşedinte al Societăţii de Vest pentru Calitate, Viorica Bălan, care este şi iniţiatoarea Săptămânii Calităţii Timişorene, susţine că o ţară se poate ridica numai prin calitate. Inginera dă exemplul Japoniei.

Viorica Bălan a primit săptămâna trecută, de ziua oraşului, titlul de cetăţean de onoare al Timişoarei.

După Revoluţie, Viorica Bălan a avut o contribuţie majoră în înfiinţarea filialei Timiş a Asociaţiei Generale a Inginerilor din România, AGIR. Viorica Bălan a avut o contribuţie importantă şi la elaborarea conceptului strategic de dezvoltare a zonei Timişoara cu un capitol special privind calitatea.

Mai mult, la iniţiativa Vioricăi Bălan se organizează anual Săptămâna Calitătii Timişorene. În cadrul şedinţei festive, inginera, acum în vârstă de 84 de ani, a încercat să le transmită politicienilor locali importanţa calităţii în tot ceea ce se face în Timişoara.

„Prin calitate o ţară se poate redresa. După cel De-al Doilea Război Mondial, Japonia s-a ridicat prin calitate şi a refăcut toată economia. Miracolul japonez are la bază calitatea. Acest spirit poate fi cultivat la nivelul unei naţiuni prin educaţie.

Dacă oamenii sunt obişnuiţi şi învăţaţi de mici să facă totul bine, atunci toate vor pune accent pe calitate. Japonezii au fost învăţaţi din grădiniţă să facă totul bine, iar asta se vede”, a arătat inginera care se confundă cu calitatea.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu