Aproape 150 de orașe și municipii în scenariul roșu. Cea mai mare rată de infectare, înregistrată într-o comună din județul Cluj

Aproape 150 de orașe și municipii în scenariul roșu. Cea mai mare rată de infectare, înregistrată într-o comună din județul Cluj
Foto: Pixabay

Un număr de 148 de orașe și municipii din România au rate de infectare mai mari sau egale cu 3 la mia de locuitori, arată datele transmise miercuri de autorități. Cea mai mare incidență a fost înregistrată în localitatea Ciurlia, județul Cluj, unde indicatorul a atins valoarea de 27.

Lista cu municipiile, orașele și comunele aflate în scenariul roșu poate fi consultată integral AICI

148 de orașe și municipii din România, în scenariul roșu

Orașul cu cea mai mare incidență este Predeal (14,61), județul Brașov, fiind urmat din acest punct de vedere de Rădăuți (14,11), județul Suceava, respectiv Cluj-Napoca (13,79), județul Cluj.

Datele oficiale arată că incidența a atins sau a trecut de 3 în 651 de comune. Cea mai mare rată de infectare a fost consemnată la Ciurlia (27), județul Cluj. În Moșnița Nouă și Dumbrăvița, localități din județul Timiș, indicatorul a ajuns la 22,93, respectiv 22,01.

La nivel național au fost raportate 16.610 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. La ora de comunicare a bilanțului, numărul total de pacienți COVID-19 din unitățile sanitare de profil era de 4.534, iar 530 dintre aceștia se aflau la Terapie Intensivă.

Radu Țincu, pe B1 TV: În România am putea ajunge chiar la o triplare a numărului de cazuri în perioada următoare

Medicul a comentat evoluția pandemiei, miercuri, la Știrile B1 TV cu Aneta Sângeorzan, și a explicat că în Europa valul 5 durează mai mult pentru că varianta Omicron a SARS-CoV-2 se transmite mult mai repede și poate afecta persoane care fie s-au vaccinat, fie s-au vindecat de COVID-19, pentru că are capacitatea de a eluda sistemul imunitar.

„În România, sigur, suntem la începutul valului pandemic, avem o accelerare într-adevăr în ultimele zile, e posibil să ajungem la o creștere și o dublare sau chiar triplare a numărului de cazuri în perioada următoare, însă ceea ce ne interesează, dincolo de numărul de pacienți pozitivi, ne interesează numărul de pacienți spitalizați”, a explicat Radu Țincu.

Urmăriți B1TV.ro și pe