Aproximativ 8.800 de turiști au vizitat plajele sălbatice de la Marea Neagră în weekendul care a trecut

Aproximativ 8.800 de turiști au vizitat plajele sălbatice de la Marea Neagră în weekendul care a trecut
FOTO: Facebook: ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei

Primul weekend de toamnă s-a lăsat cu aglomerație la malul Mării Negre. În special în zonele plajelor sălbatice, acolo unde au fost aproximativ 8. 800 de turiști, informează Agerpres.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea a estimat că în timpul weekendului trecut, aproximativ 8. 800 de turiști au vizitat plajele sălbatice din sudul Rezervației. Mai mult decât atât, aceștia au aplicat sancțiuni în valoare de peste 40.000 de lei. Anunțul a fost făcut de către insituția de mediu, pe contul de Facebook.

1.100 de mașini pe plajele Midia, Corbu și Vadu

Cei mai mulți turiști au fost prezenți duminică, pe plajele de la Midia, Corbu și Vadu. Aproximativ 5.200 de persoane cu 1.100 de mașini.

„Acțiuni de control pe plajele sălbatice din zona sudică a RBDD, în primul weekend de septembrie. Calendaristic este toamnă, dar presiunea turismului pe plajele sălbatice din zona sudică a Rezervației Biosferei Delta Dunării (Midia, Corbu, Vadu) se menține la cote încă ridicate. Astfel, în data de 5 septembrie a fost estimat pe această zonă un număr de cca. 3600 turiști și 850 auto, iar în data de 6 septembrie, cca. 5200 turiști și 1100 auto.

Au continuat acțiunile echipelor mixte de control formate din inspectori ecologi ai ARBDD, jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Tomis” Constanța, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Rezervației Biosferei ,,Delta Dunării”, agenți de poliție din cadrul Serviciului de Poliţie ,,Delta Dunării” care au aplicat și în această perioadă sancțiuni celor care nu au respectat legislația în vigoare în ce privește accesul și vizitarea zonelor costiere, respectarea legislației de mediu.

Astfel, în urma acțiunilor comune de control de sâmbătă 5 septembrie, s-au aplicat 74 de sancțiuni (65 amenzi și 9 avertismente) în valoare totală de 21.900 lei, iar duminică 6 septembrie au fost aplicate 76 sancțiuni (52 amenzi și 24 avertismente) în valoare de 18 700 lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru încălcarea unor prevederi ale Legii 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, pentru încălcarea unor prevederi ale OUG Nr. 202 /2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, respectiv accesul persoanelor şi circulaţia cu mijloace rutiere pe teritoriul rezervaţiei fără actele de reglementare emise de Administraţia Rezervaţiei (permise de acces), campare ilegală, circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, în zone strict protejate sau pe zonele adiacente, precum și Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor.

Respectarea legislației nu este opțională, este o obligație a fiecăruia dintre noi având în vedere faptul că prin impactului nostru asupra mediului înconjurător, inclusiv asupra biodiversităţii contribuim la compromiterea, sau mai mult, la pierderea unor habitate naturale”, se arată în anunțul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Acțiuni de control pe plajele sălbatice din zona sudică a RBDD, în primul weekend de septembrie Calendaristic este…

Publicată de ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii peLuni, 7 septembrie 2020

Ultima oră
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)