Arafat a explicat cum au intervenit echipajele SMURD la accidentul în care a murit Raisa: La fața locului au ajuns 3 echipaje cu cel mai înalt nivel de competență

Arafat a explicat cum au intervenit echipajele SMURD la accidentul în care a murit Raisa: La fața locului au ajuns 3 echipaje cu cel mai înalt nivel de competență
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Raed Arafat a explicat cum au intervenit echipajele medicale și SMURD la accidentul din București, în care a murit Raisa, fata de 11 ani care a fost lovită pe trecerea de pietoni de un polițist. Șeful DSU spune că la fața locului s-au deplasat trei echipaje medicale cu cel mai înalt nivel de pregătire.

Totodată, el a confirmat faptul că polițistul a sunat de două ori la 112 și au fost înregistrate și apeluri ale martorilor.

Ce spune Raed Arafat despre modul în care s-a intervenit la accidentul din București

Secretarul de stat a precizat că odată cu primul apel la 112 a fost alertat serviciul SMURD, iar la fața locului s-au deplasat: un echipaj SMURD din cadrul detașamentului de la Dămăroaia, o ambulanță SMURD cu dotări de ATI de la Spitalul Universitar, o ambulanță SMURD din zona Expoziției.

„Deci polițistul a sunat de două ori şi au mai fost şi alte apeluri. La dispeceratul 112 din Bucureşti în astfel de situaţie proprietarul apelului care vorbește prima data este pompierul ISU care are şi SMURD-ul, bineînțeles. (…) Apelul a intrat în jurul orei 13:32 la pompier.

La 13.33 a fost alertat primul echipaj de prim ajutor de la baza Dămăroaia a pompierilor de unde a plecat instantaneu echipajul numărul doi, acolo sunt două echipaje.

La 13:34 a fost alertat echipajul de terapie intensivă a SMURD care acționează la Spitalul Universitar. Ulterior, a mai fost alertat un al doilea echipaj de prim ajutor din zona Expoziției. Deci au fost trei echipaje, două de prim ajutor şi unul de terapie intensivă mobilă care este pregătit pentru medicină de urgenţă”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Când a sosit primul echipaj SMURD la fața locului

Aproximativ 8 minute au fost necesare ca echipajul SMURD să ajungă la fața locului, după primul apel la polițistului. Raed Arafat a explicat:

„Primul echipaj a sosit la13:40, ăsta era echipajul de la Dămăroaia care a făcut o evaluare rapidă. Fata era în stare foarte gravă, nu mai respira, sângera foarte mult.

A fost introdusă în ambulanța echipajului şi au început să elibereze căile respiratorii. La câteva minute după ei a sosit echipajul de terapie intensivă mobilă, iar medicul a intrat în mașina de prim autor şi a început manevrele de resuscitare cu ei (…) Fetita a fost intubată şi au continuat resuscitarea până la orele 14:25, unde din păcate era clar că nu au cum să o resusciteze.

Fata cealaltă care era cu fractură dar cu stare vitală stabilă a fost preluată de al doilea echipaj de prim ajutor şi transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu unde a fost operată pe picior şi unde se află internată”, a transmis Raed Arafat.

Urmăriți B1TV.ro și pe