Armata continuă să intervină în zonele afectate de inundații. În Roșia Montană, militarii amplasează containere modulare de locuit

Armata continuă să intervină în zonele afectate de inundații. În Roșia Montană, militarii amplasează containere modulare de locuit
Militarii Batalionului 136 Geniu "Apulum". Sursa foto: MApN/Facebook

Militari ai Armatei României continuă și luni să acționeze în sprijinul populației din zonele afectate de inundații, anunță MApN prin intermediul unui comunicat de presă.

Astfel, 26 de militari cu patru mijloace tehnice din cadrul Batalionului 136 Geniu din Alba-Iulia desfășoară misiuni în localitățile Ocoliș, Sohodol și Roșia Montana, din Județul Alba, pentru deblocarea căilor de acces, îndepărtarea apei și aluviunilor din gospodării şi pentru decolmatarea șanțurilor de scurgere din curțile localnicilor.

În Roșia Montană, militarii amplasează containere modulare de locuit pentru populația sinistrată din localitate.

Angajați ai MApN au mai acționat în aceeași zonă sâmbătă, 17 iulie (cu un detașament format din  15 militari și trei mijloace tehnice), şi duminică, 18 iulie (cu un detașament format din 21 de militari şi două mijloace tehnice), în sprijinul cetățenilor, la solicitarea autorităților locale, pentru decolmatarea aluviunilor de pe căile de comunicații și pentru degajarea nămolului și aluviunilor din gospodăriile populației civile.