ASPA se lăuda cu strângerea câinilor din parcuri cu doar o săptămână înaintea tragediei de lângă Parcul Tei

ASPA se lăuda cu strângerea câinilor din parcuri cu doar o săptămână înaintea tragediei de lângă Parcul Tei

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) din cadrul Primăriei Bucureşti anunţa, pe 25 august, că aproape 100 de câini comunitari au fost strânşi din 19 parcuri ale Capitalei pe o perioadă de două săptămâni. La doar o săptămână de la acel anunţ, un copil de doar 4 ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost atacat de maidanezi lângă un parc din Bucureşti.

Conform unui comunicat de presă al Primăriei Capitalei, citat de Adevărul, ASPA a desfăşurat în perioada 8-21 august, în 19 parcuri din Capitală mai multe acţiuni pentru strângerea câinilor fără stăpân, în urma cărora au fost prinse 91 de animale. Acţiunile au fost incluse în proiectul „Parcuri fără câini”, iniţiat în luna august a anului trecut.

„Este vară şi vreme frumoasă, iar parcurile Capitalei sunt pline de oameni care se destind în aer liber. Am desfăşurat aceste acţiuni deoarece ne dorim ca bucureştenii să se simtă în siguranţă atunci când aleg să-şi petreacă timpul liber împreună cu cei dragi în aceste zone”, declara la acea vreme Răzvan Băncescu – Coordonator de Proiect la ASPA.

În urma acţiunii ASPA, au fost ridicaţi 11 câini din parcul Herăstrău , câte 10 din Plumbuita şi I.O.R, opt din parcul Crângaşi, câte şapte din Carol şi Politehnicii, alţi cinci din Parcul Izvor, câte patru din Moghioroş, Titanii, Giuleşti, Tineretului, câte trei din Sebastian şi Gheorghe Petraşcu, câte doi din Eroilor, Operei, Circului, Morarilor şi Florilor şi un câine din Parcul Naţional.

Câinii au fost duşi în adăposturile municipalităţii, Theodor Pallady şi respectiv cel din Mihăileşti.

Tags: